Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Υπόμνημα στον Γ. Μανιάτη από τους σιδηροαλουμινοκατασκευαστές Αιτωλοακαρνανίας

Υπόμνημα στον Γ. Μανιάτη από τους σιδηροαλουμινοκατασκευαστές Αιτωλοακαρνανίας

koi-alouminokataskeves-maniatis-1024x768Συνάντηση με τον υπουργό κ. Μανιάτη  είχε  Σάββατο10/5/2014 ο σύλλογος σιδηροαλουμινοκατασκευαστών Αιτ/νίας ,για τα προβλήματα του κλάδου και για το πρόγραμμα “Εξοικονόμηση Κατ” Οικον” . Στον υπουργό παραδόθηκε το εξής υπόμνημα:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Για το Πρόγραμμα ΄΄Εξοικονόμηση Κατ` Οίκον΄΄
Ο σύλλογος των σιδηροαλουμινοκατασκευαστών Αιτωλοακαρνανίας λειτουργεί από το 1981 με πολλά μέλη (άμεσα ενεργά 264) και με ενεργή δράση στην οικονομία του νομού.
Ο κλάδος στην δεκαετία που διανύσαμε επένδυσε πολλά εκκατομύρια στην ανάπτυξη του (κτιριακές εγκαταστάσεις – εξοπλισμός κ.α.) κάτι το οποίο αποδεικνύεται από την πρωτιά του σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Από το 2008 – όπου ξεκίνησε η κρίση – έως και σήμερα η οικοδομή δέχεται τεράστιο πλήγμα με αποτέλεσμα την συρίκνωση του κλάδου μας. Η μόνη διέξοδος για την επιβίωση των επιχειρήσεων μας και του απασχολούμενου εργατικού δυναμικού κατά την περίοδο των δύο τελευταίων ετών είναι οι εργασίες μέσω του προγράμματος “Εξοικονόμηση Κατ` Οίκον”.
Σας παραθέτουμε τα παρακάτω στοιχεία :

Ανεργία
Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος βρίσκεται στις πέντε πρώτες περιφέρειες με την μεγαλύτερη ανεργία, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΕ ανέρχεται σε ποσοστό της τάξεως του 30 %.

Κτιριακή αποτύπωση
Η περιφέρεια μας διαθέτει κτιριακό χαρτοφυλάκειο που περιλαμβάνει παλαιά ακίνητα με σοβαρότατες ελλείψεις στον σχεδιασμό τους σε σχέση με τις ενεργειακές ανάγκες τους. Αυτό συνεπάγεται την ανάγκη παρεμβάσεων προκειμένου να αναβαθμιστούν σε κατηγορία και κατ` επέκταση να εξοικονομήσουν ενέργεια.

adadada
Εξοικονόμηση Κατ` Οίκον
Όπως φαίνεται από την παραπάνω ποσόστωση το 86 % των ακινήτων της Περιφέρειας χρίζει ανάγκη
Πρόκειται για άκρως επιτυχημένο πρόγραμμα το οποίο αφενός αναβαθμίζει τις παλαιές κατοικίες και αφετέρου δίνει εργασία και απασχόληση στον κλάδο της οικοδομής ο οποίος έχει ΄΄πληρώσει΄΄ το τίμημα της κρίσης περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο.
Στην Δυτική Ελλάδα το πρόγραμμα ενώ ξεκίνησε με χαμηλή απορροφητικότητα, κατέληξε όπως δείχνει και ο παρακάτω πίνακας να έχει υψηλούς ρυθμούς κατά το τελευταίο έτος, κάτι που αποδεικνύεται από τον παρακάτω πίνακα.
● Στην περίοδο 2011 – 2013 η Περιφέρεια μας διαχειρίστηκε το 7 % περίπου των συνολικών κονδυλίων του προγράμματος ΄΄Εξοικονόμηση Κατ` Οίκον΄΄ (ποσοστό το οποίο αποδείχτηκε μικρό σε σχέση με τα αιτήματα των πολιτών).
Κύριε Υπουργέ σε πρόσφατη ομιλία σας αναφέρατε ότι το πρόγραμμα ΄΄Εξοικονόμηση Κατ` Οίκον΄΄ στην νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 θα διαθέσει 700 εκ. για οικίες και 200 εκ. για επιχειρήσεις.

dfjdfjfdj

Με το σημερινό υπόμνημα αιτούμαστε :
1) Την αύξηση κονδυλίων για την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας τουλάχιστον στο 10% του συνολικού προϋπολογισμού,
2) Την άμεση έναρξη του προγράμματος διότι υπάρχει μεγάλο κενό σε σχέση με το πρώτο.
Οι επαγγελματίες του κλάδου μας στην Δυτική Ελλάδα αναμένουν την προσωπική σας ενασχόληση στην υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων .
Με εκτίμηση
O σύλλογο σιδηροαλουμινοκατασκευαστών Αγρινίου
O πρόεδρός Ο γραμματέας

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.