Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

“Υπό καθεστώς διάλυσης η Επιθεώρηση Εργασίας στο Μεσολόγγι”

“Υπό καθεστώς διάλυσης η Επιθεώρηση Εργασίας στο Μεσολόγγι”

Λέει η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου

Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Εργατοπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου – υλοποιώντας σχετική ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. – επισκέφτηκε την Δευτέρα 16 Γενάρη 2012 την Επιθεώρηση Εργασίας στο Μεσολόγγι.
Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου τόνισε ότι στις παγιωμένες καταστάσεις πλέον του εργασιακού μεσαίωνα που επιβάλλονται παντού σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, πολλοί εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα (8 στους 10) σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία – δεν έχουν λάβει το δώρο των Χριστουγέννων και ταυτόχρονα απασχολούνται με συμβάσεις μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασίας.
Παράλληλα ζήτησε την ένταση των ελέγχων σε χώρους δουλειάς από την επιθεώρηση εργασίας και την εφαρμογή της εργασιακής νομοθεσίας σε κάθε εργασιακό χώρο ιδιαίτερα μεγάλης κλίμακας.
Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου εκτίμησε παράλληλα ότι η Επιθεώρηση Εργασίας και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, είναι υπό καθεστώς διάλυσης και απαξίωσης. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν πλέον μόνο δύο (2) υπάλληλοι, οι οποίοι όταν προβούν σε έλεγχο πρέπει να κλείσουν την υπηρεσία! Κοντά στα παραπάνω δεν διατίθενται πιστώσεις για τις μετακινήσεις τους, ούτε υπηρεσιακά αυτοκίνητα. “Εάν οι παραπάνω διαπιστώσεις συνδυαστούν με το γεγονός ότι έχουν παύσει να εισπράττονται πρόστιμα για κάθε είδους παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας ουσιαστικά για όλο το 2011 – κατόπιν άνωθεν εντολής – γίνεται αντιληπτό για ποια κατάσταση μιλάμε” αναφέρει η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου .
Με βάση τα παραπάνω η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου ζητεί:
• Να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ η στελέχωση της επιθεώρησης εργασίας με προσωπικό και υλικά μέσα, ώστε να λειτουργήσει στοιχειωδώς το καθεστώς των ελέγχων.
• Να σταματήσει κάθε προσπάθεια υποβάθμισης και ουσιαστικής κατάργησης του ΣΕΠΕ στο Μεσολόγγι.
• Να πραγματοποιηθούν στοχευμένοι έλεγχοι σε συνδυασμό με υφιστάμενες καταργήσεις παραβίασης της εργασιακής νομοθεσίας και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.