Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.στο Αγρίνιο. Οι συναντήσεις και τα αιτήματα.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.στο Αγρίνιο. Οι συναντήσεις και τα αιτήματα.

Στο Αγρίνιο θα είναι σε λίγη ώρα ο γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος, Γρηγόρης Μπαλάκος. Θα επισκεφθεί την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας για να ενημερωθεί για όλα τα ζητήματα και τα προβλήματα της τοπικής Αστυνομίας. Το agrinionews θα σας ενημερώσει για τα συμπεράσματα της επίσκεψης από την οποία ελπίζεται να προκύψουν κάποιες θετικές ειδήσεις.

Νεότερη ενημέρωση:

Κομβικό σημείο ο νομός και το Αγρίνιο για την αστυνομία

Ο γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος, Γρηγόρης Μπαλάκος, που επισκέφτηκε σήμερα την αστυνομική διεύθυνση Ακαρνανίας μετά από αίτημα που είχαν υποβάλει οι αστυνομικοί υπάλληλοι της περιοχής, ώστε να δει από κοντά τις συνθήκες δουλειάς και της απαιτήσεις της υπηρεσίας, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Αρχικά ξεναγήθηκε στους χώρους της διεύθυνσης και στη συνέχεια είχε συνάντηση με μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων προκειμένου να πληροφορηθεί για τα χρόνια ζητήματα όπως η δύναμη που δεν είναι αρκετή για την περιοχή ή η μέριμνα που πρέπει να ληφθεί στο Μεταγωγών και στην κράτηση λαθρομεταναστών, κάτι που συμβαίνει όλο και συχνότερα. Παράλληλα όμως συζητήθηκαν και προτάσεις των υπαλλήλων της αστυνομίας όπως το Κέντρο Εκπαίδευσης που επιθυμούν να γίνει στην περιοχή μας(υπήρξε ήδη πρόταση για τον Άγριλο) και που θα ανανεώσει και την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής. Μεγάλη σημασία επίσης δόθηκε στη συζήτηση και στις αυξημένες ανάγκες φύλαξης της Τριχωνίδας όπου, όπως είναι γνωστόν δεν υπάρχει το προσωπικό για να επανδρωθούν τα πλωτά μέσα και να υπάρχει πλήρης εποπτεία. Τα μέλη της Ένωσης μάλιστα έχουν προτείνει τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα εποπτείας για όλο το υγρό στοιχείο της περιοχής. Ανάμεσα στα άλλα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν και το θέμα των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών λόγω της συμμετοχής του Παναιτωλικού στη Super League.

Στη συνέχεια ο κ. Μπαλάκος είχε συνάντηση με τους αξιωματικούς της διεύθυνσης προκειμένου να επαναδιατυπώσει τις κατευθύνσεις της κεντρικής διοίκησης με στόχο να υπάρχει ενιαία συμπεριφορά και αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν.

Πρόκειται για την αρχή από μια σειρά ανάλογων επαφών, που φαίνεται ότι θέτουν το Αγρίνιο και το νομό σε κεντρικό πλάνο στη δραστηριότητα της αστυνομίας, λόγω και επιδόσεων αλλά και της κομβικής θέσης της περιοχής.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.