Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Φίλης: Από του χρόνου προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών

01BF292A8DC7B161DCBEFD12768C87C1
Εικόνα εξομάλυνσης παρουσιάζεται στη μεγάλη πλειοψηφία των σχολικών μονάδων της χώρας, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.Το υπουργείο έχει προχωρήσει σε προσλήψεις 14.000 αναπληρωτών και η διαδικασία αναμένεται, να προχωρήσει μέσα στην εβδομάδα, ανέφερε ο υπουργός έπειτα από συνάντηση με το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

«Έχουμε μια εικόνα, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σύντομα και σε αλλαγές που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου, έτσι ώστε να μην υπάρχει ένα καθεστώς ευκαιριακών διορισμών αναπληρωτών κάθε χρόνο. Την επόμενη χρονιά, αναλόγως με τα δημόσια οικονομικά, θα προχωρήσουμε σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού» είπε ο κ. Φίλης. υπουργός μετά από συνάντηση που είχε με το ΔΣ της ΟΛΜΕ που είχε σήμερα.

Από την πλευρά της, η ΟΛΜΕ έκανε λόγο για 2.000 κενά στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας της χώρας, τα οποία θα παραμείνουν ακάλυπτα ακόμα και μετά τις προσλήψεις στις οποίες θα προχωρήσει αυτή την εβδομάδα το υπουργείο, καθώς δεν έχουν διασφαλιστεί πιστώσεις για την κάλυψη τους.

Από την πλευρά του υπουργείου, ωστόσο, τα κενά αυτά θεωρούνται διαχειρίσιμα.

Επίσης, από τη συζήτηση προέκυψε ότι το υπουργείο είναι ανοικτό σε διάλογο για να βρεθεί λύση για τα άμεσα λειτουργικά ζητήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, το σύστημα διορισμών και αποσπάσεων των εκπαιδευτικών. Για τα ζητήματα συνταξιοδότησης και μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών, η ηγεσία του υπουργείου παρέπεμψε το συνδικαλιστικό όργανο στα καθ’ ύλην αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Τέλος, σχετικά με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο κ. Φίλης δήλωσε ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο μελετάται και για το οποίο θα υπάρξει σύντομα απόφαση από την κυβέρνηση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 http://news.in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.