Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Φίλης: Καταργούνται τα θρησκευτικά, έρχεται η …θρησκειολογία στα σχολεία

thhkbkpytf56e3da1bd16a5

Για κατάργηση του ομολογιακού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, που πλέον θα προσανατολιστεί προς τη θρησκειολογία κάνει λόγο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή ο Νίκος Φίλης, που τονίζει πως για να παραμείνει υποχρεωτική η διδασκαλία του σε όλους τους μαθητές “απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αναμόρφωση του μαθήματος”.

Όσον αφορά στις επισκέψεις μητροπολιτών στα σχολεία, ο ίδιος εξηγεί πως σύμφωνα με το νόμο, η έγκριση εισόδου τρίτων σε σχολεία για να μετέχουν σε εκδηλώσεις και όχι μαθήματα ανήκει στην ευθύνη του διευθυντή και του συλλόγου διδασκόντων.

“Το υπουργείο δεν μπορεί να επιτρέπει σε οποιονδήποτε ιδιώτη ή φορέα να παρεμβαίνει στη διδασκαλία, να υποκαθιστά στο μάθημα τους εκπαιδευτικούς και πολύ περισσότερο να ‘συνδιδάσκει’ ή να ‘επιτηρεί’ εκπαιδευτικούς” προσθέτει.

Πηγή:www.lifo.gr

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. ΣΠΑΜΕ ΠΛΑΚΑ

    ΦΙΛΗ, ΘΕΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ! ΗΔΗ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ, ΑΠΟΣΚΟΠΩΝΤΑΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ. ΘΕΣ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΣΕ ΚΡΙΝΕΙ…

  2. Oti nanai

    Λιγα ειναι τα ψωμια σας γελοιοι μας κοροιδεψατε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.