Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Φίλιππος Δάρλας: «Η επιστροφή αποτελεί πρόκληση για μένα»

Φίλιππος Δάρλας: «Η επιστροφή αποτελεί πρόκληση για μένα»

«Η ομάδα πρέπει να είναι ένα με τον κόσμο της»

 Mετά από μια δεκαετή πορεία με σπουδαίες στιγμές στα ελληνικά γήπεδα, ο Φίλιππος Δάρλας επιστρέφει στην ομάδα που αποτέλεσε το εφαλτήριο για την καριέρα του αλλά και στα… πάτρια εδάφη. Ο 29χρονος αμυντικός μίλησε στην εφημερίδα «Γεγονός» για τους λόγους που τον ώθησαν να επιστρέψει στον Παναιτωλικό. «Από την πρώτη φορά που ήμουν εδώ πολλά έχουν αλλάξει» λέει χαρακτηριστικά ο Φίλιππος Δάρλας που στέλνει το μήνυμα του στον κόσμο της ομάδας: «στα δύσκολα, ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την ομάδα».

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε ώθησαν να επιστρέψεις στο Αγρίνιο;

Βασικά, πρώτο και κύριο, ήταν ο τρόπος που με πλησίασαν από την ομάδα. Οι άνθρωποι του Παναιτωλικού έδειξαν το ενδιαφέρον τους.  Ότι με ήθελαν πραγματικά. Επίσης, είμαι από εδώ. Από εδώ ξεκίνησα και η επιστροφή αποτελεί μία πρόκληση για μένα. Δεν είναι άγνωστο το περιβάλλον. Φυσικά, έπαιξε σημαντικό ρόλο και η οικογένειά μου, που βρίσκεται εδώ και έτσι μετά από πολλά χρόνια θα τους έχω ξανά κοντά μου.

Πώς είναι οι πρώτες σου μέρες στην ομάδα;

Φωτό από την πρώτη περίοδο που φόρεσε τη φανέλα του Παναιτωλικού

Από την πρώτη φορά που ήμουν εδώ πολλά έχουν αλλάξει. Πλέον ο Παναιτωλικός είναι το ιδανικό σωματείο, που ζηλεύει κάθε σύλλογος. Για παράδειγμα, τον πρώτο χρόνο, που έπαιζα, δεν υπήρχε καλά καλά γήπεδο για προπόνηση και πλέον αυτά έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Ο Παναιτωλικός αποτελεί ένα οργανωμένο σωματείο, ιδανικό για κάθε παίκτη που έρχεται.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για φέτος;

Όλα αυτά τα χρόνια στόχος μου είναι ο πρωταθλητισμός, γιατί αυτό μου δίνει κίνητρο. Έτσι φέτος και οι άνθρωποι της ομάδας έχουν θέσει ως στόχο τον πρωταθλητισμό και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα.

Πώς περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

Επειδή βρισκόμαστε σε στάδιο προετοιμασίας, η αλήθεια είναι ότι δε μένει πολύς ελεύθερος χρόνος. Όταν όμως βρίσκω την ευκαιρία, τώρα μάλιστα που επέστρεψα στην πατρίδα μου, συναντώ παλιούς φίλους, συμμαθητές και πηγαίνουμε ή για καφέ ή για φαγητό.

 Έχεις σκεφτεί ποτέ σου, ποιο επάγγελμα θα ακολουθούσες, αν δε γινόσουν ποδοσφαιριστής;

Ποτέ δεν είχα στο μυαλό μου κάτι συγκεκριμένο. Απλά, από μικρός αγαπούσα το ποδόσφαιρο  και ήμουν τυχερός που κατάφερα να κάνω καριέρα και να το έχω σαν επάγγελμα. Γιατί είναι πολύ τυχερός όποιος κάνει επάγγελμα αυτό που αγαπάει.

Με αντίπαλο τον Μέσι

Αν σου ζητούσαμε να μας περιγράψεις τι σημαίνει το ποδόσφαιρο για σένα με μια λέξη, ποια θα ήταν αυτή;

Πάθος!

Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο της ομάδας;

Ξέρουμε ότι ο κόσμος είναι πικραμένος, επειδή η ομάδα έπεσε κατηγορία. Τώρα όμως στα δύσκολα, ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την ομάδα.  Όπως έκανε πέρσι έτσι πρέπει και φέτος. Κακές στιγμές πάντα υπάρχουν. Το ζητούμενο όμως είναι η ομάδα να επανέλθει ξανά στην πρώτη κατηγορία και αυτό ο Παναιτωλικός δεν μπορεί να το κάνει χωρίς τον κόσμο του. Η ομάδα πρέπει να είναι ένα με τον κόσμο της. Δεν διανοούμαι καν ότι ο Παναιτωλικός την Κυριακή θα είναι στο γήπεδο χωρίς τον κόσμο του. Έτσι μάθαμε και έτσι ξέρει όλος ο κόσμος. Όποια  πικρία και  προβλήματα υπάρχουν πρέπει να τα ξεπεράσουμε για το καλό της ομάδας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.