Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Φαβάλι: «Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι»

Φαβάλι: «Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι»

«Μπορεί η ομάδα να έπεσε κατηγορία, αλλά καμιά φορά κάνουμε ένα βήμα πίσω, για να μπορέσουμε να κάνουμε τρία βήματα μπροστά…»

Χαρακτηρίστηκε και δικαίως ως μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές στη Football League. Ο Αργεντινός μέσος Λούκας Φαβάλι αν και βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών ομάδων, επέλεξε τελικά τον Παναιτωλικό και το Αγρίνιο. Σήμερα ο 27χρονος χαφ μιλάει στο agrinionews.gr για τις εντυπώσεις του από την ομάδα δείχνοντας παράλληλα πως γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. «Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, γιατί η Β΄ Εθνική δεν είναι καθόλου εύκολη κατηγορία» λέει χαρακτηριστικά. Ο Φαβάλι μιλάει και για την προετοιμασία ενώ σημειώνει πως  «δεν έχω πρόβλημα να παίξω, όπου νομίζει ο προπονητής ότι θα προσφέρω περισσότερο». Αξιοσημείωτη και η άποψή τους πως «μπορεί η ομάδα να έπεσε κατηγορία, αλλά καμιά φορά κάνουμε ένα βήμα πίσω, για να μπορέσουμε να κάνουμε τρία βήματα μπροστά…»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λούκας Φαβάλι

 

Για ποιους λόγους επέλεξες τον Παναιτωλικό για να συνεχίσεις την καριέρα σου;

Μετά από μία πολύ καλή χρονιά με τον Λεβαδειακό, ήταν δύσκολη απόφαση να παίξω από τη Super League στη Football League. Ωστόσο, αν και είχα πρόταση από ομάδα της Super League, προτίμησα να έρθω στον Παναιτωλικό, γιατί πιστεύω ότι είναι από τις πέντε πιο οργανωμένες  ομάδες της Ελλάδας.

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα;

Πριν έρθω εδώ, είχα ρωτήσει να μάθω πώς είναι τα πράγματα. Και πράγματι, είναι όπως μου τα περιέγραψαν. Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή ομάδα, μ’ έναν σοβαρό πρόεδρο, καταπληκτικό προπονητικό κέντρο και πολύ καλή οργάνωση, όπου τηρείται ό,τι συμφωνείται. Είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες ομάδας της Ελλάδας.

Πώς κρίνεις τη μέχρι τώρα προετοιμασία της ομάδας;

Ακόμη έχουμε ένα περίπου μήνα προετοιμασίας. Η Β’ Εθνική δεν είναι καθόλου εύκολη κατηγορία. Δουλεύουμε πολύ καλά με τον προπονητή και ό,τι μας ζητάει πρέπει να το βγάζουμε και στα φιλικά παιχνίδια.

Σε έχουμε δει να παίζεις σε διάφορες θέσεις. Υπάρχει κάποια θέση που προτιμάς περισσότερο;

Εκεί που πιστεύω ότι μπορώ να δώσω περισσότερα είναι σε θέση δεκάρι, σε ελεύθερο ρόλο δηλαδή. Ωστόσο, παίζω και αριστερό και δεξί χαφ, δεξί και αριστερό εξτρέμ. Δεν έχω πρόβλημα να παίξω, όπου νομίζει ο προπονητής ότι θα προσφέρω περισσότερο.

Ποιο μήνυμα στέλνεις στον κόσμο του Παναιτωλικού;

Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, γιατί η Β΄ Εθνική δεν είναι καθόλου εύκολη κατηγορία. Θα πρέπει να προσπαθούμε κάθε Κυριακή να νικάμε, γιατί στα εντός έδρας παιχνίδια η αντίπαλη ομάδα θα προσπαθεί να παίζει πίσω από το κέντρο, ενώ στα εκτός έδρας παιχνίδια, τα πιο πολλά γήπεδα είναι χωράφια. Άρα θα πρέπει να έχουμε τον κόσμο μαζί μας. Να είμαστε όλοι «ένα». Μπορεί η ομάδα να έπεσε κατηγορία, αλλά καμιά φορά κάνουμε ένα βήμα πίσω, για να μπορέσουμε να κάνουμε τρία βήματα μπροστά…

"Δεν έχω πρόβλημα να παίξω, όπου νομίζει ο προπονητής ότι θα προσφέρω περισσότερο", λέει ο Λούκας Φαβάλι

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.