Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Φιλοξενία και ολίγη από “φιλοξενία”…

Φιλοξενία και ολίγη από “φιλοξενία”…

Στον μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου μπορεί κανείς να πει ότι του καπνίσει πλέον. Έχουν ειπωθεί έτσι και αλλιώς σχεδόν τα πάντα. Για καθίσματα που πετάνε μόνα τους, για “επιστήμονες”, για ότι μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου.

Μέσα σε όλα είχαμε και τον διάλογο, που άνοιξε και έκλεισε μόνη της η Παναχαϊκή, για το ματς με τον Παναιτωλικό όπου μια λεπτομέρεια χάθηκε στη μετάφραση. Κάπου αναφέρθηκε ότι “ο Παναιτωλικός ανταπέδωσε τη φιλοξενία της οποίας έτυχε στον αγώνα του πρώτου γύρου” ή κάπως έτσι τέλος πάντων. Κανονικά αυτό το παραπολιτικό θα είχε θέση στα αθλητικά. Αλλά επειδή ο Παναιτωλικός και η συμπεριφορά του στους φιλοξενούμενους είναι κοινωνικό θέμα για το ποδόσφαιρο της πλάκας που έχουμε, γι’ αυτό είπαμε να το βάλουμε σε τούτη τη στήλη.

Από…κύκλους λοιπόν του Παναιτωλικού μάθαμε ποιες δυο καταστάσεις μπήκαν σε σύγκριση. Η φιλοξενία που είχε εδώ η Παναχαϊκή, κανονική και με όλα τα κομφόρ και  εκείνη του πρώτου γύρου. Όπου όλος ο Παναιτωλικός μπήκε σε ένα δημοσιογραφικό μπουθ, κάπου ψηλά και απομονωμένα, όπου όμορφα και στο όρθιο, χωρίς καρέκλα να καθίσουν, παρακολούθησαν οι άνθρωποί του τον αγώνα κάνοντας και γυμναστική. Και επειδή κάποια στιγμή κοράκιασαν από τη δίψα, ε, έστειλαν τον νεότερο στο περίπτερο απέναντι από το γήπεδο να πάρει κανένα νεράκι γιατί άνθρωποι είμαστε ρε αδερφέ, μπορεί να κολλήσει το στόμα μας…Αυτά με την ανταπόδοση και τις συγκρίσεις. Καλώς ο Παναιτωλικός δεν κάνει τσάμπα ανακοινώσεις και καλώς δεν μπαίνει σε συγκρίσεις αλλά στην εποχή που είμαστε  καλό είναι να τελειώνουμε με το παρελθόν. Ότι ήταν να δουν τα ματάκια μας το είδαν, εδώ και πολλά χρόνια.

Υ.Γ. Όσο για τον συνάνθρωπό μας που είπε ότι ο ίδιος είναι Πειραιώτης και ο Χάβος από τα σύνορα, ακόμα προσπαθώ να καταλάβω αν νόμιζε ότι αυτή η σύγκριση του δίνει πόντους. Πλάκα θα ‘χει να μην ξέρει πως ακούγεται αυτό που είπε…

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.