Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Φοβούνται “απάτη παρουσίασης κάλπικης λειψανοθήκης”

Φοβούνται “απάτη παρουσίασης κάλπικης λειψανοθήκης”

ΔΥΟ ΙΕΡΕΣ ΧΕΙΡΕΣ_W

Kαθόσον συνεχίζονται σε περιοχή του Μεσολογγίου οι έρευνες της Αστυνομίας για την ανεύρεση του ιερού λειψάνου  της δεξιάς χείρας του Αγίου Πολυκάρπου που εκλάπη από την Ιερά Μονή Αμπελακιώτισσας, χωρίς πάντως αποτέλεσμα προς το παρόν, κάποιοι εκφράζουν  φόβο για «επιχειρούμενη απάτη παρουσίασης κάλπικης λειψανοθήκης». Μάλιστα οι συγκεκριμένες καταγγελίες γίνονται μέσα από το διαδικτυακό τόπο (syletpatr.blogspot.gr) του συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Πάτρας (άγνωστο αν συμφωνούν όλα τα μέλη στις κατά καιρούς αναρτήσεις του εν λόγω blog) και τον πρόεδρο του Γιάννη Πορφύρη.
Αν και οι διακινούμενες πληροφορίες  συγκλίνουν πως ο δράστης της κλοπής έχει ταυτοποιηθεί στο πρόσωπο Αλβανού σεσημασμένου, στο συγκεκριμένο ιστότοπο αναφέρεται πως «ακούγεται πολύ έντονα, ότι κάποιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν, την προκήρυξη του ποσού για την εύρεση της λειψανοθήκης της δεξιάς χείρας του ιερού λειψάνου του Αγίου Πολυκάρπου!».

Μάλιστα θέτουν αιτήματα και προτάσεις στους ανακριτές της έρευνας ζητώντας ,μεταξύ άλλων, την άμεση έκθεση πραγματογνωμοσύνης σε οποιοδήποτε Άγιο λείψανο παρουσιαστεί! «Έτσι θα λυθεί η απορία και θα ξεδιαλυθεί κάθε υποψία για πώληση ή κλοπή του αυθεντικού αγίου λειψάνου, που περιείχε η παλαιά και ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ λειψανοθήκη!» αναφέρουν.

Αναλυτικά διαβάστε το πλήρες κείμενο στο syletpatr.blogspot.gr/2013/11/blog-post_23.html απ΄όπου και η φωτό που δημοσιεύουμε.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.