Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Φοιτητές του Αριστοτελείου θα εκπαιδεύονται σε νοσηλευτικά ιδρύματα του Νομού μας

Φοιτητές του Αριστοτελείου θα εκπαιδεύονται σε νοσηλευτικά ιδρύματα του Νομού μας

imagesΤην έγκριση επιστημονικής συνεργασίας με την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δρομολόγησε η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας, ύστερα από αίτημα της εν λόγω σχολής.
Πρόκειται για μια εκπαιδευτική καινοτομία που αφορά τη συστηματική και υποχρεωτική άσκηση των φοιτητών, που βρίσκονται στο έκτο έτος σπουδών, σε κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και περιφερειακά ιατρεία της χώρας.
Η περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας επιλέχθηκε ( μεταξύ άλλων) λόγω των ιδιαίτερων ανθρωπογεωγραφικών χαρακτηριστικών της αλλά και του μεγάλου αριθμού κέντρων υγείας. Η άσκηση αυτή των φοιτητών δεν έχει απολύτως καμμία οικονομική επιβάρυνση για τα κέντρα υγείας. Η παρουσία των φοιτητών στα Κέντρα Υγείας , όπως και στα νοσοκομεία, θα βοηθήσει πολλαπλώς αφού:
•    Θα μπορούν να προσφέρουν πολύτιμο βοηθητικό έργο στη διαχείριση των ασθενών και τη διεκπεραίωση των εξετάσεών τους
•    Η διαδικασία της μάθησης θα είναι αμφίδρομη και θα ωφελούνται οι διδασκόμενοι αλλά και οι διδάσκοντες
•    Η έκθεση – άσκησή τους στην πρώτη γραμμή των υπηρεσιών παροχής υγείας και πρόληψης θα έχει ευεργετική επίδραση στη διαμόρφωση της νοοτροπίας και της αντίληψής τους για τη λειτουργία του θεσμού του Γενικού Ιατρού και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Ήδη γενικοί ιατροί των κέντρων υγείας του νομού έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή  στην εκπαίδευση .
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης θα ξεκινήσει αρχές του νέους έτους και θα ολοκληρωθεί σε δύο χρονικές περιόδους έως τον Ιούνιο του 2014, και αναμένεται να επιφέρει σημαντικά οφέλη στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της Αιτωλοακαρνανίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.