Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Φοιτητές του ΤΕΙ Πάτρας προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη

Φοιτητές του ΤΕΙ Πάτρας προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη

 

Έντονες είναι οι αντιδράσεις που συνεχίζει και προκαλεί στην τοπική κοινωνία και των τριών νομών της Δυτικής Ελλάδος το σχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την ονομασία «Αθηνά».

Μετά και την χθεσινή ψήφιση της τροπολογίας, κατά πλειοψηφία, από τους εκπροσώπους στο ελληνικό κοινοβούλιο, οι φοιτητές των ΑΤΕΙ όλης της χώρας αλλά και της Πάτρας, ήδη δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν πηγές του PatrasTimes, οι φοιτητές πνέουν τα μένεα κατά του Αχαιού βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Νταβλούρου, ο οποίος ψήφισε «ναι» στην τροπολογία, δηλώνοντας κατηγορηματικά σε όλες τις συζητήσεις τους πως ο κ. Νταβλούρος θα τους «βρει μπροστά του».

Σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes οι σπουδαστές αλλά και οι καθηγητές του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος στην αχαϊκή πρωτεύουσα είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν δικαστικά για να μπορέσουν να δικαιωθούν και έτσι να μην «περάσουν» οι αλλαγές που αναμένεται να επιφέρει το σχέδιο «Αθηνά».

Παράλληλα ετοιμάζονται να εντείνουν τις αντιδράσεις τους τις επόμενες ημέρες, οργανώνοντας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες, ενώ αύριο Σάββατο έχουν δηλώσει πως θα συμμετέχουν στις 14.00 το μεσημέρι στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην πλατεία Γεωργίου.

Επιπλέον η Σχολή της Διοίκησης και Οικονομίας θα παραμείνει υπό κατάληψη μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση στις 13.00 το μεσημέρι στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΑΤΕΙ.

Πηγή: patrastimes.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.