Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Φοιτητικές εκλογές σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι:Ντέρμπυ, επεισόδια και εσωκομματικές διαφορές!

Φοιτητικές εκλογές σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι:Ντέρμπυ, επεισόδια και εσωκομματικές διαφορές!
Την Τετάρτη 9 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι φοιτητικές εκλογές και τα στρατηγεία στη Μπενάκη, στην Κωλέττη, στον Περισσό, στην Κουμουνδούρου αλλά και στη Φιλελλήνων δουλεύουν πλέον σε 24ωρη βάρδια. Η κάθε παράταξη δίνει το δικό της αγώνα προσπαθώντας μέχρι την τελευταία στιγμή να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους. Ομιλίες, πάρτυ, πλήθος κόσμου στα τραπεζάκια, έντονη αφισοκόληση και μικροφωνικές εγκαταστάσεις συνθέτουν ένα «πολυπολυτισμικό» πολιτικό μωσαϊκό εντός και εκτός των σχολών.

Βέβαια η προαναφερθείσα εικόνα γίνεται πιο αισθητή και αντιληπτή σε πόλεις με ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό φοιτητών, κάτι το οποίο το Αγρίνιο δεν έχει… αφού «περιμένει» ακόμη την περιβόητη αυτονόμηση! Όμως, φέτος οι εκλογές παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στο νομό μας. Συγκεκριμένα, στην Πανεπιστημιακή Σχολή της πόλης μας αναμένεται μεγάλο ντέρμπυ μεταξύ ΔΑΠ και ΠΑΣΠ για την πρωτιά. Όπως μας έλεγαν στελέχη και των δύο στρατοπέδων, η μάχη είναι αμφίρροπη και δεν αποκλείεται το τελικό αποτέλεσμα να κριθεί ακόμη και στη μία ψήφο! Τα δεδομένα, συγκριτικά με άλλες φορές αλλάζουν, αφού θα συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία για πρώτη φορά και δύο νέες παρατάξεις, η ΕΑΑΚ και η Αριστερή Ενότητα.

Ήδη άρχισαν τα όργανα! Οι δαπίτες κατηγορούν τους νεολαίους του ΠΑΣΟΚ για ανάρμοστη συμπεριφορά, καθώς οι τελευταίοι προέβησαν, την προηγούμενη εβδομάδα, σε βανδαλισμούς στα τραπεζάκια των πρώτων και σε συμπλοκές στο χώρο του Πανεπιστημίου. Απ’την άλλη, οι πασπίτες δουλεύουν πυρετωδώς για την ανατροπή (η ΔΑΠ είναι πρώτη τα τελευταία χρόνια), έχοντας την αμέριστη βοήθεια και στήριξη της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος. Βέβαια, αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι πως τελικά θα συμπλεύσουν ο γραμματέας της Νεολαίας Ν.Σώκος με τον πρώην υπεύθυνο και αρχιπασπίτη της πόλης Γ.Σαριδάκη. Και το λέμε αυτό, διότι ο πρώτος ανήκει στην παπανδρεϊκή πτέρυγα, ενώ ο δεύτερος στη βενιζελική.(ή αν προτιμάτε ομάδα Ν.Ανδρουλάκη.)

Όσον αφορά το ΤΕΙ στο Μεσολόγγι, οι εκλογές έχουν χάσει την αίγλη που είχαν άλλες χρονιές. Και αυτό συμβαίνει λόγω της μείωσης του αριθμού των φοιτητών, μετά τη θεσμοθέτηση του ορίου του «10» ως βαθμό εισαγωγής. Εδώ οι δαπίτες μέχρι πριν από λίγες μέρες είχαν το φόβο της διάσπασης και δημιουργίας άλλης ανεξάρτητης ομάδας, εξαιτίας εσωκομματικών προβλημάτων. Τελικά με την παρέμβαση της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ τα πνεύματα ηρέμησαν και η κρίση εκτονώθηκε, με αποτέλεσμα η παράταξη να κατέβει αδιάσπαστη στις εκλογές. Οι πασπίτες ευελπιστούν ότι με τη δουλειά που έκαναν φέτος και κυρίως λόγω της διαρροής ψήφων ορισμένων δυσαρεστημένων δαπιτών, θα κατορθώσουν να ρθουν πρώτοι. Βέβαια, στην Ιερή Πόλη δεν μπορεί κανείς να αγνοεί και την ομολογουμένως δυνατή και ισχυρή Αριστερή Ενότητα, η οποία τα τελευταία χρόνια άλλαξε τους συσχετισμούς.

Υ.Γ: Oι δαπίτες του Αγρινίου μπορεί να έλειπαν χθες απ’την ομιλία του Μπέζα, εντούτοις αίσθηση προκάλεσε η επανεμφάνιση παλιών στελεχών της Ν.Δ., τα οποία απουσίαζαν καιρό από τις δραστηριότητες του κόμματος στο νομό!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.