Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Φοιτητικές εκλογές: Όσα δε διαβάσετε και δεν ακούσατε!

Φοιτητικές εκλογές: Όσα δε διαβάσετε και δεν ακούσατε!
Οι φοιτητικές εκλογές 2008 ανήκουν πλέον στο παρελθόν…και στο παρόν θα λέγαμε αφού σε κάποιες σχολές ακόμη μετρούν! (όπως π.χ. στην ΑΣΟΕΕ). Οι ηγεσίες των νεολαιών (όπου αυτές υπάρχουν!) προέβησαν για ακόμη μια φορά στις επινίκιες δηλώσεις και έτσι δημοσίως όλοι βγήκαν κερδισμένοι. Βλέπετε απ’τη στιγμή που η ΕΦΕΕ έπαψε να λειτουργεί, διότι έτσι θέλουν κάποιοι, ο καθένας νομιμοποιείται (!) να ανακοινώνει τα δικά του αποτελέσματα. Εμείς βέβαια ως συντακτική ομάδα του agrinionews, ασχέτως του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκει ο καθένας και η καθεμιά μας, θα σας μεταφέρουμε τα αποτελέσματα τα οποία απηχούν τη γενικότερη κατάσταση, έτσι όπως ορισμένοι από εμάς τα ζήσαμε αυτές τις μέρες εκ των έσω ανά την Ελλάδα!
Η ΔΑΠ παρότι αναμενόταν να πέσει αρκετά, κατόρθωσε να διατηρήσει τις δυνάμεις της πέφτοντας 1%. Βλέπετε το ασφαλιστικό σκιάστηκε απ’το Σκοπιανό, αλλά και την αξιολόγηση που έκαναν σημαία της προεκλογικής τους εκστρατείας οι δαπίτες. Η ΠΑΣΠ, η οποία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατέβηκε ακέφαλη (σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης) απώλεσε και αυτή δυνάμεις της τάξης του 2%, ενώ η Πανσπουδαστική αύξησε τα ποσοστά τις γύρω στο 1% με 2%. Εκεί που αξίζει να σταθεί κανείς είναι στην Αριστερή Ενότητα (ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ). Οι πάντες περίμεναν θεαματική άνοδο, αντίστοιχη ή παρόμοια με αυτή που δίνουν oι δημοσκοπήσεις για το ΣΥΡΙΖΑ (15%). Όμως η αναμενόμενη άνοδος ποτέ δεν ήρθε. Έτσι η Αριστερή Ενότητα αύξησε τα ποσοστά της κατά 2% με 3%. Βέβαια υπήρξαν και εξαιρέσεις, όπως στη Νομική Αθηνών, όπου ανέβηκε 10 ποσοστιαίες μονάδες με αποτέλεσμα να κερδίσει για πρώτη φορά έδρα! Ο μεγάλος χαμένος των εκλογών ήταν η ΕΑΑΚ, η οποία για να συνεχίσει να υπάρχει πρέπει είτε να αναθεωρήσει την ιδεολογικοπολιτική της ταυτότητα είτε να αναζητήσει συνεργασία και «συγχώνευση» με άλλη αριστερή παράταξη. Το λέμε για να χει το νου του ο Αλέξης…
Όσον αφορά το νομό μας είχαμε ανατροπές ως προς την πρώτη θέση. Μεγάλος κερδισμένος η ΠΑΣΠ. Συγκεκριμένα στο Αγρίνιο επανήλθε στην πρωτιά μετά από χρόνια κερδίζοντας και στα τρία τμήματα. Μάλιστα το ένα εξ’αυτών το πήρε με αυτοδυναμία. Ίδιο σκηνικό και στο Μεσολόγγι, όπου οι νεολαίοι του ΠΑΣΟΚ πρώτευσαν και στις δύο σχολές, εκμεταλλευόμενοι με τον καλύτερο τρόπο τα εσωκομματικά προβλήματα που είχαν οι δαπίτες.
Υ.Γ: Tελικά στο τμήμα πολιτικών επιστημών του Ρεθύμνου τι έγινε τη βραδιά της καταμέτρησης; Φήμες φέρουν κάποιους εξωπανεπιστημιακούς «κυρίους» να απείλησαν φοιτητές ότι θα κάνουν χρήση όπλου, προκειμένου να επιβάλλουν τις απόψεις τους υπερ μίας παράταξης! Εμείς απλά μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη αυτό που ακούσαμε, ευελπιστώντας να είναι απλές φήμες….

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.