Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Φορείς προς δήμο Αγρινίου:Στηρίξτε όσους αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι

Φορείς προς δήμο Αγρινίου:Στηρίξτε όσους αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι

Την περασμένη Παρασκευή το Συντονιστικό των Φορέων και των Κινημάτων του Δήμου Αγρινίου κατέθεσε αίτημα προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, με το οποίο ζητά: «Ο Δήμος Αγρινίου να συμβάλλει καθοριστικά και αποφασιστικά και με πρωταγωνιστικό ρόλο στην νομική κάλυψη κάθε συμπολίτη μας, που εξαιτίας των δυσβάσταχτων οικονομικών πολιτικών, που εφαρμόζονται, αδυνατεί να καταβάλλει το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), που επιχειρεί να εισπράξει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, με καταχρηστικό και εκβιαστικό τρόπο, αφού η μη πληρωμή του επιφέρει την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, ακόμα και αν ο συμπολίτης μας καταβάλλει την αξία της κατανάλωσής του, αλλά και τα ειδικά δημοτικά τέλη, τα οποία εισπράττονται ταυτόχρονα”.
Ουσιαστικά οι Φορείς προτείνουν κάτι αντίστοιχο με αυτό που έχει κάνει ο δήμος Ι.Π.Μεσολογγίου αλλά και καποιοι άλλοι δήμοι της χώρας.

Το αίτημα κατατέθηκε προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου κ. Γεώργιο Γρίνο απο το συντονιστικό που έχει συγκροτηθεί από τα μέσα του Οκτωβρίου “για τον προγραμματισμό και συντονισμό της αντίστασής μας στις πολιτικές του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου και του πολυνομοσχεδίου, που στοχεύουν στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση μας”.
“Ήδη με προηγούμενη επιστολή μας σας έχουμε προσκαλέσει και για την ενεργή συμμετοχή σας στο συγκεκριμένο όργανο.Σήμερα πέρα από αυτό ερχόμαστε να σας παρακαλέσουμε να θέσετε ως θέμα συζήτησης στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου, το παρακάτω αίτημα μας:Είμαστε βέβαιοι κ. Πρόεδρε, πως αντιλαμβάνεστε και το αίτημα μας και την αναγκαιότητα της άμεσης ανταπόκρισής σας» αναφέρουν στο αίτημα τους οι ακόλουθοι φορείς του Αγρινίου:

Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔ, Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αγρινίου, Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών Αγρινίου, Ένωση Επαγγελματιών Εστίασης & Αναψυχής Δήμου Αγρινίου, Β΄ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αιτωλοακαρνανίας, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου, Σωματείο Ραδιοταξί Αγρινίου, Επιτροπή Αγώνα, Λαϊκή Συνέλευση Αγανακτισμένων Αγρινίου και ο Σύλλογος Δασκάλων – Νηπιαγωγών Αγρινίου – Θέρμου.

Θυμίζουμε πάντως ότι επί του θέματος αυτού ο δήμαρχος Αγρινίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας Παύλος Μοσχολιός έχει δηλώσει (aftodioikisi.gr): «Σαφώς και είναι ένα άδικο μέτρο, γινόμαστε ως δήμαρχοι δέκτες παραπόνων των δημοτών μας. Ωστόσο, δεν πρέπει να λειτουργούμε σπασμωδικά.Πρέπει να βρούμε μια λύση σύννομη και να αντιμετωπιστεί το θέμα με συλλογικό τρόπο και αιτήματα προς την Πολιτεία, πάντα με γνώμονα την απόφαση του ΣτΕ, όπου έχει καταφύγει ο ΔΣΑ. Και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε, κατά τη συνάντηση που θα έχουμε τη Δευτέρα οι εκτελεστικές επιτροπές των ΠΕΔ με το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ τη Δευτέρα”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.