Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Φουλάρει ο Δήμος Αγρινίου

Φουλάρει ο Δήμος Αγρινίου

Νοικοκύρεμα οικονομικών στην πράξη

Σε πέντε μήνες στο παλιό δημαρχείο της Στράτου θα υπάρχει το πρατήριο υγρών καυσίμων του Δήμου Αγρινίου. Η αυτόνομη αυτή διαχείριση για τα οχήματα του Δήμου Αγρινίου θα συμβάλει αναμφισβήτητα σε μεγάλη μείωση δαπανών

Υπεγράφη η σύμβαση της μελέτης για την κατασκευή δημοτικού πρατηρίου καυσίμων του Δήμου Αγρινίου, στο παλιό δημαρχείο Στράτου. Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 4.182,00 ευρώ. Η κατασκευή αυτή του πρατηρίου καυσίμων που θα είναι αποκλειστικά για τα οχήματα που διαθέτει ο δήμος Αγρινίου, θα επιφέρει αναμφισβήτητα μεγάλη μείωση δαπανών. Η αυτόνομη διαχείριση θα επιτρέψει στον δήμο Αγρινίου να έχει πλήρη εικόνα για το τι δαπανεί και πότε, όπως και για το ποια είναι η επικρατούσα κατάσταση ανά υπηρεσία και ανά όχημα που ανήκει στον Δήμο Αγρινίου και των οχημάτων των νομικών προσώπων του. Ο χρόνος της εκπόνησης της μελέτης είναι οι πέντε μήνες.

Ως ιδέα υπήρχε στη σκέψη του Π. Μοσχολιού από την πρώτη θητεία, η ανάγκη υλοποίησης άλλων έργων και επίτευξης στόχων που ως προτεραιότητες είχαν ιεραρχηθεί πιο ψηλά, μετέθεσε τη δημιουργία ενός δημοτικού χώρου απ’ όπου τα οχήματα του Δήμου Αγρινίου θα προμηθεύονται τα απαραίτητα για την κίνησή τους καύσιμα, για την τρέχουσα περίοδο. Η εντολή μάλιστα του δημάρχου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες δόθηκε αμέσως μετά τις περσινές αυτοδιοικητικές εκλογές και ήδη οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει σε σημείο τέτοιο, που πολύ σύντομα ο Δήμος Αγρινίου θα απαλλαγεί από έναν μεγάλο βραχνά.

Να επισημάνουμε, εκτός αυτών, πως η αδικαιολόγητη παρέκκλιση του αναδόχου από την προθεσμία των πέντε μηνών συνεπάγεται την επιβολή ποινικής ρήτρας. Η εξ ορισμού πλέον μείωση των δαπανών με την δημιουργία του πρατηρίου στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο ελληνικός λαός, συνεπώς και η αυτοδιοίκηση, θα εξασφαλίσει στον δήμο την πιο εύρυθμη λειτουργία του καθ’ ότι πλέον ο Δήμος Αγρινίου έχει υπερπολλαπλασιαστεί σε έκταση και συνεπώς και σε οχήματα και ανάγκες.

Επιπλέον θα απαλλαχθεί εντελώς ο Δήμος από τις διαδικασίες των ανά τακτά χρονικά διαστήματα διαγωνισμών. Να διευκρινίσουμε ως λεπτομέρεια πως η μελέτη δεν περιλαμβάνει τις πολεοδομικές άδειες, καθ’ ότι ήδη έχουν εκδοθεί περίπου από τον Νοέμβριο του 2011. Νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου επί της ουσίας.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

www.sinidisi.gr

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.