Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Φράγμα Αχυρών: Τέλος έργων σ’ έναν χρόνο, νερό από την άνοιξη του 2015

3 PA242219
Στα πλαίσια επισκέψεών του, στα μεγάλα υπό εξέλιξη έργα υποδομών της χώρας μας, ο Γενικός υπεύθυνος των έργων Δυτικής Ελλάδας κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης επισκέφθηκε, προχθες Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013, με κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υποδομών, το Φράγμα Αχυρών, για να επιθεωρήσει – ενημερωθεί επί τόπου,  από τον ανάδοχο του έργου, για την πορεία εργασιών του  καθώς και για το χρονοδιάγραμμα  αποπεράτωσής τουΦράγματος.
Σε συνάντηση που είχε στην Κομπωτή  ο κ. Παπαγιαννίδης με τον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας κ. Νίκο Σολδάτο, τοπικούς παράγοντες, εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων, παρουσία του αναδόχου του έργου και κατοίκων του χωριού ενημέρωσε ότι το πλήρες έργο θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα σ’  ένα χρόνο περίπου και θα αρχίσει να δίνει νερό στην περιοχή την Άνοιξη του 2015.

Δέχθηκε τα εύλογα παράπονα των τοπικών παραγόντων αλλά και των  παρισταμένων κατοίκων  για τον απαράδεκτο και ακατανόητο σχεδιασμό του έργου, που ανεβάζει το νερό στην ανηφόρα με τη χρήση αντλιοστασίων και με δαπανηρό κόστος και εξαιρεί τον κάμπο που ποτίζεται με φυσική ροή και φυσικά χωρίς οικονομική επιβάρυνση καθώς και για την  οδύσσεια τόσων χρόνων του έργου.
Ο κ. Παπαγιαννίδης, ο οποίος είναι στη θέση αυτή λίγους μόνους μήνες, αντικαθιστώντας τον κ. Τσουκαλά, ακούγοντας όλες αυτές τις ενστάσεις είπε ότι, στην παρούσα ήδη διαμορφωμένη φάση, αυτό που μπορεί να κάνει αυτός είναι, να δεσμευθεί για  το χρονοδιάγραμμα του έργου, ώστε την Άνοιξη του 2015 να δώσει νερό στην περιοχή, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

xiromeronews.blogspot.gr

2 PA242261

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.