Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Φράγμα Αχυρών: Nα σταματήσει η στάση πληρωμών ζητά η ΕΛΤΕΡ

 Μπορεί σε άλλους να ακούγεται υπερβολικό, μπορεί αλλού να περνιέται στα ψηλά, όμως δυστυχώς η πραγματικότητα είναι μια: Υπάρχει μερική στάση πληρωμών στα δημόσια έργα από το Ελληνικό κράτος. 
Πάλι καλά που πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις δηλαδή…
Μια πολύ καλή αφορμή για το όλο αυτό ζήτημα μας δίνει δημοσίευση του Blog xiromeronews.blogspot.com που αναφέρεται εκτενώς  στην επιστολή του ο επικεφαλής της κατασκευαστικής ΕΛΤΕΡ  στον πρωθυπουργό και κοινοποίησε στους υπουργούς κ. Ρέππα και Χρυσοχοΐδη. Η εν λόγω εταιρεία έχει αναλάβει το φράγμα των Αχυρών. Συγκεκριμένα :
.Σύμφωνα με τον ίδιο, το Δημόσιο χρωστά στην εταιρεία για το φράγμα Αχυρών, από πιστοποιημένες εργασίες από τον Μάιο 2010, το συνολικό οφειλόμενο ποσό: 4.198.059,00 €.
.
Μάλιστα στην επιστολή τονίζει: «Θα αναφέρω τη δέσμευση κυβερνητικού στελέχους κατά την επίσκεψη του στις 2 Ιουλίου 2010, στο εργοτάξιο του Φράγματος Αχυρών όπου ενώπιον βουλευτών και του Νομάρχη της περιοχής διαβεβαίωσε ότι το έργο θα συνεχιστεί και θα διασφαλιστεί η χρηματοδότηση του».
.
Ο αυτοδημιούργητος, κατά δήλωσή του, επιχειρηματίας Δημήτριος Μεσαδάτος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι «το μοντέλο που ακολουθείται στο τομέα των δημοσίων έργων είναι πέρα για πέρα λαθεμένο».
«Πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε και εσείς ο ίδιος ότι τα μελλοντικά έργα στην Ελλάδα, μικρά και μεγάλα, θα τα εκτελούν ξένες εταιρείες, γιατί δεν θα υπάρχουν πλέον ελληνικές», τονίζει στην επιστολή.
.Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΤΕΡ ρωτά πώς η επιχείρησή του θα πληρώσει το προσωπικό της, τους προμηθευτές της, τους υπεργολάβους της, τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ και τα άλλα Ταμεία και πώς θα πληρώσει τους φόρους της, όταν το Δημόσιο τις οφείλει ένα τεράστιο ποσό για τα δικά της δεδομένα.
.«Ουδείς στην κυβέρνησή σας, και ιδιαίτερα στο υπουργείο Οικονομικών, δεν αντελήφθη ότι με το να μας χρησιμοποιήσετε σαν χρηματοδότες των δημοσίων έργων, καταστρέφετε τις επιχειρήσεις μας και συνακόλουθα τις τράπεζες που μας χρηματοδοτούν;» αναφέρει.
.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Δημόσιο χρωστά στη εταιρεία 28,4 εκατ. ευρώ από πιστοποιημένες εργασίες και πάνω από 20 εκατ. ευρώ γι’ άλλες εκτελεσμένες εργασίες που ακόμη δεν έχουν πιστοποιηθεί με τις πληρωμές να έχουν σταματήσει από τον περασμένο Ιούνιο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.