Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Φρουτάκια και χώρος για χαρτοπαιξία βρέθηκαν σε καφετέρια του Παναιτωλίου

Φρουτάκια και χώρος για χαρτοπαιξία βρέθηκαν σε καφετέρια του Παναιτωλίου

Ένας 42χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας συνελήφθη χθες βράδυ στο Παναιτώλιο της ενότητας Θεστιέων του δήμου Αγρινίου. Αιτία της σύλληψης το γεγονός πως στην καφετέρια βρέθηκε παράνομο ηλεκτρονικό μηχάνημα (φρουτάκια) αλλά επιπλέον και γιατί σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο εκτός ορίων καταστήματος βρέθηκαν στρογγυλά τραπέζια χαρτοπαιξίας και ο σχετικός… “εξοπλισμός” όπως τράπουλες, 300 μάρκες αλλά και ζάρια.Αυτά κατασχέθηκαν και ο 42χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

χθες (29-12-2011) το βράδυ, στο Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, διενεργώντας έλεγχο σε κατάστημα καφετέρια διαπίστωσαν την παράνομη λειτουργία ηλεκτρονικού παγνιομηχανήματος και διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα καφετέρια στο Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας, όπου διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία, ενός (1) παράνομου ηλεκτρονικού παιγνίου, παραλλαγή του τυχερού παιχνιδιού «φρουτάκια» και κατά παράβαση της αδείας λειτουργίας του καταστήματος να έχει διαμορφώσει σε ειδικό χώρο, δίπλα στην κύρια αίθουσα, με δύο στρογγυλά τραπέζια καλυμμένα με τσόχα, πάνω στα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χαρτιά τράπουλας ανακατεμένα, ένα βαλιτσάκι που περιείχε χαρτιά τράπουλας, 5 ζάρια και 299 μάρκες διαφόρων χρωμάτων.

Συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 42 χρονών, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του καταστήματος και κατασχέθηκαν ένα (1) ηλεκτρονικό παιγνιομηχάνημα μαζί με το χρηματικό ποσό των 330 ευρώ που βρέθηκε μέσα σε αυτό, καθώς τα τραπουλόχαρτα και οι μάρκες.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα (30-12-2011) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχιστούν αμείωτα σε όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιχνιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την “αγορά των παιγνίων” και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.