Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

“Φτου και βγαίνω!…στη Βιβλιοθήκη μου πηγαίνω!”

 

Έναρξη νέας υπηρεσίας σε βιβλιοθήκες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας “Φτου και βγαίνω!…στη Βιβλιοθήκη μου πηγαίνω!”

1, 2, 3… “Φτου και βγαίνω!…στη Βιβλιοθήκη μου πηγαίνω!”. Γιατί, αυτός είναι ο σκοπός της νέας υπηρεσίας που προτείνεται και εισάγεται σε πέντε Βιβλιοθήκες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (στις Δημόσιες Κεντρικές Βιβλιοθήκες της Ναυπάκτου και του Πύργου καθώς και στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Αγρινίου, της Αμαλιάδας και της Πάτρας) από 25 Μαϊου-15 Ιουνίου και από 14-30 Σεπτεμβρίου: να βγουν μαθητές και δάσκαλοι από τα σχολεία και να έρθουν τρέχοντας στη Βιβλιοθήκη μας για να μάθουν…παίζοντας.

Νέες, ευφάνταστες, δημιουργικές και επιμορφωτικές δράσεις παιχνιδιών έρχονται να μεταμορφώσουν ακόμα περισσότερο τις Βιβλιοθήκες μας σε ένα ασφαλές καταφύγιο γνώσης, χαράς και διασκέδασης.

Εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια, βιβλία και ειδικό εκπαιδευτικό ηλεκτρονικό υλικό θα χρησιμοποιηθούν για να προσφέρουμε σε παιδιά, ηλικίας 4-12 ετών, ομαδικές δράσεις παιχνιδιών.

Για πρώτη φορά προσφέρεται σε σχολεία – σε συστηματική βάση – μια υπηρεσία που υποστηρίζει τη σχολική μάθηση και συνεργασία. Στόχος του προγράμματος είναι να προσελκύσουμε παιδιά και σχολεία και…γιατί όχι…να μεταφέρουμε τις σχολικές τάξεις στο χώρο μας παρέχοντάς τους το κατάλληλο υποστηρικτικό υλικό μέσα από δράσεις παιχνιδιών.

Με το πρόγραμμα αυτό θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τον κόσμο, να συνεργαστούν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητα, τη λογική και τη φαντασία τους, να αναπτύξουν όλες τους τις δεξιότητες και κυρίως να εξοικειωθούν με τις Βιβλιοθήκες μας και να αγαπήσουν τα βιβλία.

Εάν λοιπόν πιστεύετε και εσείς ότι το παιχνίδι δεν είναι απλά κάτι διασκεδαστικό αλλά ότι στην πραγματικότητα έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας άρτιας παιδαγωγικής διδασκαλίας που μπορεί να υποστηρίξει και να ενισχύσει τη σχολική μάθηση, γίνετε εθελοντές στη Βιβλιοθήκη της περιοχής σας και ελάτε να παίξουμε μαζί με τα παιδιά μας.

Ελάτε να προσφέρουμε συναρπαστικές εμπειρίες και συναισθήματα που θα δώσουν τη δυνατότητα σε μικρούς..αλλά και μεγάλους να εκφραστούν, να απελευθερώσουν την ενέργειά τους και να διασκεδάσουν!

Ας βοηθήσουμε τους μικρούς μας φίλους να παραμείνουν παιδιά! Γιατί το παιχνίδι είναι η χαρά της ζωής!

Πρόσκληση εθελοντών:

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ στο Πρόγραμμα “Φτου και βγαίνω!…στη Βιβλιοθήκη μου πηγαίνω!” στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Έναρξη νέας υπηρεσίας σε Βιβλιοθήκες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τίτλο “Φτου και βγαίνω!…στη Βιβλιοθήκη μου πηγαίνω!”ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝΦίλοι και μελλοντικοί συνεργάτες μας,Σας καλωσορίζουμε στην προσπάθεια που κάνουμε, μέσα από το Future Library και με την υποστήριξη του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, να ανταποκριθούμε στις επιθυμίες και ανάγκες των παιδιών μας και να δημιουργήσουμε νέες, ευφάνταστες, δημιουργικές, ψυχαγωγικές αλλά και επιμορφωτικές υπηρεσίες στις Βιβλιοθήκες της Περιφέρειάς μας!!!

Εάν πιστεύετε ότι το παιχνίδι δεν είναι απλά κάτι διασκεδαστικό αλλά ότι στην πραγματικότητα έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας άρτιας παιδαγωγικής διδασκαλίας που μπορεί να υποστηρίξει και να ενισχύσει τη σχολική μάθηση, ΤΟΤΕ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ στη νέα μας υπηρεσία με τίτλο “Φτου και βγαίνω!…στη Βιβλιοθήκη μου πηγαίνω!”.

Η νέα αυτή υπηρεσία ξεκινά τον Μάϊο 2013 σε 5 Βιβλιοθήκες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου, Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών, Παπαχαραλάμπειος Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου, Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου, Παπαχριστοπούλειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας).

Γίνετε εθελοντές στη Βιβλιοθήκη της περιοχής σας και ελάτε να παίξουμε μαζί με τα παιδιά μας!

Προθεσμία υποβολής της αίτησης μέχρι 28 Απριλίου 2013**. Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί ΜΟΝΟ online μέσω της παρούσας φόρμας.

Περισσότερες πληροφορίες:
Ανδριανή Ζαφειροπούλου, συντονίστρια του ‘Future Library’ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (υπάλληλος στην Παπαχαραλάμπειο Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου, τηλ. 26340 27388, andr.zafeiropoulou@yahoo.gr) ή στις παραπάνω Βιβλιοθήκες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Διευκρινίσεις:
-Οι ερωτήσεις με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικές.
-Η κάθε Βιβλιοθήκη διατηρεί το δικαίωμα να μην κάνει δεκτή αίτηση για εθελοντική εργασία ή να διακόψει εθελοντική εργασία, μετά από σχετική ειδοποίηση.
-Η παρούσα αίτηση συμμετοχής αναφέρεται αποκλειστικά στην προσφορά εθελοντικών υπηρεσιών και σε καμία περίπτωση σε έμμισθη σχέση εξαρτημένης εργασίας. Τυχόν έξοδα μετακίνησης ή διαμονής του εθελοντή θα βαρύνουν τον ίδιο.
**Η ημερομηνία υποβολής 28 Απριλίου είναι ενδεικτική για την καλύτερη οργάνωση του προγράμματος και δεν αποκλείει μεταγενέστερες αιτήσεις.
* Απαιτείται

* Απαιτείται
ΕΠΩΝΥΜΟ *
π.χ. Παπαδοπούλου

ΟΝΟΜΑ *
π.χ. Μαρία

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ *
ΦΥΛΟ *
ΗΛΙΚΙΑ *

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ *
π.χ. 22/02/1981

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ *
π.χ. Κοζώνη 7

ΠΟΛΗ *
π.χ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ *
π.χ. 30300

ΑΡ. ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ *
π.χ. 2634027388

ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ *
π.χ 697…

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ (MAIL) *

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ *

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ *
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ, ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ή ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΑΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
(προαιρετικό)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.