Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2020

Φυλάκιση για το σφηνάκι- δηλητήριο!

9488660_l12 μήνες φυλάκιση σε μπαργούμαν από τη Ναύπακτο που σέρβιρε στον πελάτη σφηνάκι με… απορρυπαντικό!

Η υπόθεση εκτυλίχτηκε ένα απόγευμα του 2007, όταν μια παρέα πέντε νεαρών, μετά τη νίκη τους σε αγώνα καράτε που συμμετείχαν ως μέλη αθλητικού ομίλου της Ναυπάκτου, είπαν να το γλεντήσουν πίνοντας ένα ποτό σε καφέ μπαρ της περιοχής.
Η μπαργούμαν, εν μέσω αστεϊσμών, πρόσφερε σε έναν από τους πέντε φίλους που κάθονταν στο μπαρ ένα σφηνάκι, λέγοντάς του πως, αν το πιεί, θα του δώσει πενήντα ευρώ. Ο νεαρός, που γνωρίζονταν προσωπικά με την κοπέλα, τη ρώτησε, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, για τι είδους ποτό πρόκειται. Ήταν τότε που ένας 22χρονος νεαρός, μέλος της παρέας των πέντε και εκείνος, είπε, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο που ακολούθησε: «Αν είναι για 50 ευρώ το πίνω εγώ!».
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η κοπέλα του πρόφερε το σφηνάκι, που όπως φάνηκε αργότερα μέσα περιείχε… υγρό πιάτων και, σύμφωνα με το θύμα, εκείνη δεν τον σταμάτησε όταν έκανε την κίνηση να το πιεί.
Με την κατάποση του υγρού, ξεκίνησαν και τα προβλήματα υγείας στον νεαρό άνδρα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του κ. Νίκο Κορδόση, ο νεαρός αντιμετωπίζει σοβαρά στομαχικά προβλήματα, παλινδρομήσεις, δύσπνοια και σύμφωνα με το ιατρικό πόρισμα που μιλά για «βαρύτατες βλάβες στομάχου, συμβατές με λήψη διαβρωτικής καυστικής ουσίας», του έχει προκληθεί 20% αναπηρία εφ ’όρου ζωής.
Η κατηγορούμενη, που έχει μάλιστα σπουδάσει στη νοσηλευτική( !), ισχυρίστηκε πως ότι έκανε το έκανε για πλάκα, χωρίς να περιμένει πως θα πιεί κάποιος το σφηνάκι, ούτε καν ο φίλος της στον οποίο το σέρβιρε πρώτα: «δεν μπορούσα να φανταστώ τις συνέπειες», είπε ενώπιων του δικαστηρίου, το οποίο την έκρινε ένοχη για πρόκληση μη σκοπούμενης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καταδικάζοντάς την τελεσίδικα σε 12 μήνες φυλάκιση, μαζί με τις 50.000 ευρώ αποζημίωση που της επιβλήθηκε σε πρώτη φάση.
Από την πλευρά της υπεράσπισης της νεαρής γυναίκας πάντως, ακούστηκε πως έγινε προσπάθεια να τον αποτρέψει, η κίνηση όμως έγινε στιγμιαία και ήταν ήδη αργά. O συνήγορος υπεράσπισης της κοπέλας κ. Δημήτρης Νικάκης επέμενε στο ότι από τις μαρτυρίες που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, δεν προκύπτει πως υπήρξε δόλος από την πλευρά της κοπέλας, ότι δηλαδή πρόσφερε το σφηνάκι στον νεαρό για να το πιεί, αλλά πως αντίθετα εκείνη προσπάθησε να τον αποτρέψει, αλλά ήταν αργά.
Παράλληλα, της έγινε μήνυση από τον νεαρό, όταν διαπίστωσε πως, για να μην της γίνει κατάσχεση περιουσιακού στοιχείου σε περίπτωση που δεν είχε να πληρώσει το πρόστιμο, εκείνη μεταβίβασε ακίνητη περιουσία στην μητέρα της. Για το γεγονός αυτό επεβλήθη τόσο στην ίδια, όσο και η μητέρα της φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή, με την υπόθεση αυτή εκκρεμεί ,ωστόσο, στο Εφετείο.

Μαρίνα Ζαρκαβέλη-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΓΟΝΟΣ

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.