Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Φυλακισμένος παράνομα 2,5 χρόνια

Φυλακισμένος παράνομα 2,5 χρόνια

Η Νέα Δημοκρατία κάνει ένα θεμελιώδες λάθος. Μπερδεύει τα ιδεολογικά θέματα με την νομιμότητα ή μάλλον την ευνομία. Το έκανε και χτες όταν εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στη νεολαία του Συνασπισμού για την περίπτωση του προφυλακισμένου αναρχικού Κώστα Σακκά, που από τις 4 Ιουνίου βρίσκεται σε απεργία πείνας και ζητά την άμεσα αποφυλάκισή του λόγω αντισυνταγματικής κράτησης πέραν του προβλεπόμενου χρονικού ορίου, που παραβιάζεται για τρίτη φορά.

Το βασικό κόμμα της σημερινής κυβέρνησης σκέφτεται ότι πιθανόν έτσι απαντά  στον ΣΥΡΙΖΑ- που επίσης κάνει ανάλογους συμψηφισμούς με βάση την ιδεολογία-αλλά ταυτόχρονα περιχαρακώνει στις δικές του γραμμές και αυτό το 20%-25%(μπορεί και πολύ παραπάνω…) που απηύδησε από την καθημερινότητα και είναι έτοιμο να θυσιάσει τα πάντα για να μη βλέπει και να μην ακούει. Το περιχαρακώνει ή νομίζει ότι το καταφέρνει για να μην πάει δεξιότερα, κάτι που θα κριθεί αν είναι σωστό ή λάθος. Και με αυτό τον σκοπό βγάζει μια ανακοίνωση που καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση “να σεβαστεί τους θεσμούς και να πάψει να υπερασπίζεται κάθε λογής κατηγορούμενο για αναρχία και τρομοκρατία”.

Που είναι όμως οι θεσμοί και ο σεβασμός τους; Διότι στην περίπτωση του Σακκά, για τον οποίο υπάρχουν πανό και στο Αγρίνιο ενώ ετοιμάζονται και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα με μεγαλύτερη στο Μοναστηράκι στις 11.30 το Σάββατο, το θέμα δεν είναι η ιδεολογία του και δεν είναι καν αν συμμετέχει σε ομάδες όπως τις περιγράφει η ανακοίνωση της Ν.Δ. Αλλά το ότι κρατείται πέραν των 18 μηνών που προβλέπει ο νόμος χωρίς να έχει οριστεί η δίκη του! Και μετά από αυτούς και πέραν ενός ακόμα έτους, ενώ ξεκίνησε η πρώτη δίκη του και ορίστηκε και νέα! Και τώρα για ακόμα ένα 6μηνο και πάει για 3 χρόνια χωρίς να έχει ξεκινήσει η δεύτερη και να έχει τελειώσει η πρώτη! Αυτό είναι το σημαντικό και όχι το τι λένε οι αρχές ότι έκανε.

Συν την τεράστια ιδιαιτερότητα της περίπτωσής του ότι για άλλη οργάνωση κατηγορήθηκε αρχικά και κατόπιν “ταίριαξε” καλύτερα να κατηγορηθεί για τους Πυρήνες της Φωτιάς, κάτι που το αρνείται κατηγορηματικά. Συν μια…λεπτομέρεια αυτή της Συνολικής Ενοχής που και εγώ δεν τη γνώριζα. Ότι δηλαδή θα δικαστεί, εν ολίγοις, για ότι έχουν κάνει οι Πυρήνες της Φωτιάς, ήταν δεν ήταν στοιχειοθετημένα παρών σε όλες τις ενέργειές τους! Πήγε μέσα και όταν αποφασίσουν να κάνουν τη δίκη του θα τεμαχίσουν τις περιπτώσεις για το πόσες και σε ποιες ήταν εκεί. Αμφιβάλω αν τα γνωρίζει κανείς αυτά…

Πρέπει να πω ότι εδώ δεν κρίνουμε το δίκαιο ή όχι των πιστεύω και των υποτιθέμενων ενεργειών του Κ. Σακκά(και όχι μόνο). Εδώ κρίνουμε αν ότι του επιβάλλει η οργανωμένη Πολιτεία είναι νόμιμο και ηθικό. Και ακόμα περισσότερο: Ακόμα και αν βρεθεί ένας δικαστής με κάποια αλχημεία να μας πείσει για το ειδεχθές των πράξεών του και άλλα παρόμοια, αν αυτοί που πληρώνουμε να τηρούν μια στοιχειώδη δικαιοσύνη στο πολίτευμα παραβιάζουν το ίδιο το Σύνταγμα. Διότι πρέπει να απαντήσουν όσοι τηρούν την σκληρή δεξιά γραμμή αν το κάνουν για να αντικρούσουν με “φωτιά τη φωτιά”. Αν ναι, τότε τι επιχείρημα έχουμε, απέναντι σε όσα καταλογίζει στο ίδιο το πολίτευμα  ο Κ. Σακκάς που το θεωρεί-έχοντας παραδεχτεί ότι το αντιμάχεται-εκδικητικό και κατασταλτικό;

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.