Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Φωτιά στην Πάλαιρο: Πρόοδος αλλά όχι έλεγχος ακόμη

Φωτιά στην Πάλαιρο: Πρόοδος αλλά όχι έλεγχος ακόμη

geg-fotia-palairos-8-8-153

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς στο μέτωπο της πυρκαγιάς της Παλαίρου που μαίνεται από τα ξημερώματα  και παρά το γεγονός ότι επιχειρεί μεγάλη δύναμη και η Πυροσβεστική αισιοδοξεί για την έκβαση της μάχης, εντούτοις δεν έχει γίνει εφικτό να ελεγχθεί η φωτιά.
Στην περιοχή βρίσκεται ο Περιφερειακός Διευθυντής Ηπείρου της Πυροσβεστικής ενώ αναμένεται κι ο Διευθυντής Βορείου Ελλάδος, δείγμα της σημασίας που δίνεται στο συμβάν. Ακόμα δεν είναι εφικτό να αποτιμηθεί το μέγεθος της καταστροφής και τα στρέμματα που έχουν καεί.
Ο δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης  δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «μπορεί τις απογευματινές ώρες η κατάσταση να ήταν καλύτερη, ανησυχούμε όμως για το βράδυ, διότι δεν θα επιχειρούν τα εναέρια μέσα».Όσον αφορά τις ζημιές, ο δήμαρχος τόνισε ότι από τις πρώτες εκτιμήσεις που υπάρχουν, έχει καεί μεγάλος αριθμός ελαιόδεντρων, όπως και ποιμνιοστάσια.
Ανέφερε επίσης πως αρκετοί κτηνοτρόφοι πρόλαβαν και απομάκρυναν τα κοπάδια τους, αλλά δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα για το αν έχουν καεί ζώα ενώ έχουν προκληθεί ζημιές σε αποθήκες και αγροικίες.
Στην Πάλαιρο επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο ελικόπτερα και υδροφόρες του δήμου.

φωτογραφίες απο palairosnews

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.