Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Φωτιά στην περιοχή της Κορπής- ενδείξεις εμπρησμού

αρχείο λήψης (1)Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς κοντά στον οικισμό Κορπή της κοινότητας  Θυρρείου  του δήμου Ακτίου- Βόνιτσας. Πρόκειται για φωτιά που ξέσπασε μεταξύ των περιοχών Γουργουβλή και Σκούπα,  γύρω στις 12.00 το μεσημέρι,  σε δύσβατο σημείο κοντά στην κορυφογραμμή όπου καίει χαμηλή βλάστηση και ελιές σε αγροτική και δασική έκταση.
Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν πολλοί άνδρες και  οχήματα της Πυροσβεστικής  που έσπευσαν από Αμφιλοχία (τέσσερα) , Λευκάδα (τρία) , Μεσολόγγι και Αγρίνιο (από ένα). Ρίψεις νερού γίνονται και από τα δύο αεροσκάφη πετζετέλ που εδρεύουν στο αεροδρόμιο του Ακτίου.
-Σημειωτέον πως πριν λίγη ώρα ξέσπασε φωτιά και σε λιοστάσι της Παραβόλας, η οποία κατασβήστηκε μετά από άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Αγρινίου με τέσσερα οχήματα.

Νεότερη ενημέρωση 20.00: Η φωτιά στην περιοχή της Κορπής κατασβήστηκε αλλά δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις.  Έκαψε περίπου 20 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης, δένδρα και χαμηλή βλάστηση.
Σημαντική η βοήθεια στην κατάσβεση από κατοίκους της περιοχής και τον δήμο που έστειλε μηχάνημα για να ανοίγει τους δρόμους καθώς επρόκειτο για δύσβατο σημείο.
Η προανάκριση ενεργείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμφιλοχίας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.