Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Τα πάντα είχε πάνω της η σπείρα που πιάστηκε (φωτό)

Τα πάντα είχε πάνω της η σπείρα που πιάστηκε  (φωτό)

Επικίνδυνοι οι κακοποιοί

 Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το agrinioniews.gr η τετραμελής σπείρα που πιάστηκε σήμερα ενώ σχεδίαζε τη ληστεία της AlphaBank Λευκάδας και της Εθνικής στη Βόνιτσα, έφερε βαρύ οπλισμό πάνω της όπως όπλα Μάγκνουμ, Μπερέτα και HS, πτυσσόμενο γκλομπ, σπρέϋ πιπεριού, ενώ είχε πλήθος από κινητά, μάσκες full-face, γάντια, καθώς και χάρτες,περίπου 1200 ευρώ και μερικές λίρες Αγγλίας.

Η σύλληψη υπήρξε ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς τουλάχιστον οι δυο Αλβανοί που φέρονται να εμπλέκονται και είχαν συμμετάσχει σε πολλές ληστείες σε επαρχία και  Αθήνα, προέβαλαν αντίσταση και μάλιστα ο ένας συνελήφθη στην Αμφιλοχία μετά από καταδίωξη περίπου 20 λεπτών, όπου συμμετείχε και η Τροχαία της Αμφιλοχίας. Τους δύο συγκεκριμένους ακολούθησε κλιμάκιο της αστυνομίας από τη Βόνιτσα ώσπου να τους εγκλωβίσει. Ο ένας από τους δύο ομολόγησε τα πάντα και μάλιστα αποδείχτηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα για πληθώρα ληστειών, ενώ ο άλλος είναι δραπετεύσει από τις φυλακές της Αγιάς στην Κρήτη από τον περασμένο Ιανουάριο καθώς δεν επέστρεψε ποτέ από άδεια. Η αστυνομία μάλιστα ερευνά και σύνδεσή τους και με άλλα εγκληματικά στοιχεία. Εγκέφαλοι πάντως της επιχείρησης ήταν δυο Έλληνες, ένας από τη Λευκάδα και ένας από τη Βόνιτσα, με τον πρώτο να εκκρεμούν 7 καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του(έγινε ειδική δικογραφία γι’ αυτές) και τον άλλο να διαθέτει μπαρ και να έχει στην κατοχή του το όπλο HS, το γκλομπ και το σπρέϋ.

Να σημειωθεί ότι βρέθηκαν οι χάρτες που σχεδιαζόταν τα πάντα(φωτο)και ενώ για την τράπεζα στη Βόνιτσα το σχέδιο ήταν απλό, καθώς τη θεωρούσαν εύκολο στόχο, για την τράπεζα της Λευκάδας υπήρχε λεπτομερές σχέδιο για την ληστεία και τη διαφυγή, με ραντεβού στον Άη-Γιάννη για να μοιραστούν στη μέση τα χρήματα μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών. Στις τράπεζες θα έμπαιναν οι Αλβανοί, σημειωτέον, ενώ ένα ποσοστό θα δινόταν σε συνεργό με μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Η Α.Δ. Ακαρνανίας και η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου είχαν το γενικό πρόσταγμα και σύμφωνα με πληροφορίες συνεργάστηκαν άψογα με την αντίστοιχη Διεύθυνση και την Ασφάλεια στη Λευκάδα αλλά και την Τροχαία Αμφιλοχίας. Μεγάλο ρόλο έπαιξε, επίσης, το γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Α.Δ.Ακαρνανίας, ενώ ο συντονισμός των ενεργειών είχε ανατεθεί στο διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου και προσωρινό Διευθυντή της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, κ. Φώτη Τζιμάνη. Τα ευρήματα παρουσίασε ο τελευταίος με τον υποδιευθυντή της Α.Δ. Ακαρνανίας κ.Φώτη Τσόλκα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.