Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Σημαντική στιγμή για το Αγρίνιο τα εγκαινια του Εφετείου (φωτό)

Σημαντική στιγμή για το Αγρίνιο τα εγκαινια του Εφετείου (φωτό)

 Σημαντική στιγμή για το Αγρίνιο και ιδιαίτερα το νομικό του κόσμο αποτέλεσαν τα εγκαίνια του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας που ολοκληρώθηκαν πριν λίγη ώρα.

Στην τελετή, που έλαβε χώρα έναν μήνα μετά την έναρξη λειτουργίας του Εφετείου, και υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, εκπροσώπησε το υπουργείο Δικαιοσύνης ο υφυπουργός Γιώργος Πεταλωτής.

Στα εγκαίνια που τέλεσε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμάς, παρά την έντονη βροχόπτωση, παρέστη πλήθος πολιτών, σύσσωμος ο νομικός κόσμος του Αγρινίου, εκπρόσωποι των φορέων και των αρχών της περιοχής.

Παρέστησαν εξάλλου ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες και ο επί τιμή προέδρος του Αρείου Πάγου Γ.Καλαμίδας. Έκτακτος λόγος δεν επέτρεψε στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου να παραστεί (απέστειλε χαιρετισμό)

Παρέστησαν εξάλλου ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ.Μωραΐτης, οι  βουλευτές  Α.Μακρυπίδης και Δ.Σταμάτης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ.Κατσιφάρας , ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Θ.Σώκος και πολλοί εκπρόσωποι της δημοτικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Τo παρών έδωσε μετά την τελετή (λόγω ανειλλημμένων υποχρεώσεων εκτός νομού) και ο βουλευτής Κώστας Καραγκούνης.

Η τελετή κύλησε με τους χαιρετισμούς του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου Λ.Υφαντή, του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Γ.Πεταλωτή, του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Τέντε, του επί τιμή προέδρου του Αρείου Πάγου Γ.Καλαμίδα (επι των ημερών του προχώρησε σημαντικά η διαδικασία της ίδρυσης) , του προέδρου των Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Γεράσιμου Τσούνη και του Προέδρου των Δικαστικών Υπαλλήλων Νίκου Ραφτόπουλου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.