Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

Φωτορεπορτάζ από τον Άγιο Ευθύμιο της Κωνωπίνας

Φωτορεπορτάζ από τον Άγιο Ευθύμιο της Κωνωπίνας

Μέσα στην καρδιά του χειμώνα, στις 19 και 20 του Γενάρη 2012 και με το θερμόμετρο επίμονα «γαντζωμένο» στο 0, στο χωριό Κωνωπίνα του Κεντρικού Ξηρομέρου, πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα και με την αρμόζουσα θρησκευτική ευλάβεια ο εορτασμός της τοπικής εκκλησίας που είναι αφιερωμένη στη χάρη του Αγίου Ευθυμίου…
Ο εορτασμός ξεκίνησε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 16.45, όπου τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός σε μία ασφυκτικά γεμάτη εκκλησία, χοροστατούντων των ιερέων κ.κ Βελισαρίου Καντούνη και του εφημέριου της Κωνωπίνας Δημητρίου Χαμαλέτσου. Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η ευλογημένη και καθιερωμένη αρτοκλασία, που προσέφεραν οι πιστοί και μοιράστηκε στο εκκλησίασμα αντί για αντίδωρο που δίνει ο παπάς στην πρωινή ακολουθία.
Την επόμενη, ημέρα Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 07.00 τελέσθηκε η θεία λειτουργία χοροστατούντος του του Αρχιερατικού Επιτρόπου, Αρχιμανδρίτη Νεκταρίου Τριάντη και του εφημέριου της Κωνωπίνας πατήρ Δημητρίου Χαμαλέτσου παρουσία των Βουλευτών του Νομού μας κας Σοφίας Γιαννακά και κ. Ανδρέα Μακρυπίδη, του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κ. Θύμιου Σώκου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Αντωνόπουλου, του Δημάρχου του διευρυμένου Δήμου μας Ακτίου – Βόνιτσας κ. Νίκου Σολδάτου.
Παρέστησαν επίσης τιμώντας τον εορτασμό του Αγίου Ευθυμίου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Παπαθανασίου, ο Αρχηγός του Συνδυασμού “Μαζί στη νέα εποχή” και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας κ. Αποστολάκης Γεώργιος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Φερεντίνος Ευθύμιος, Τζαβαλάς Δημήτριος, Κομποτιάτης Παναγιώτης, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Πάνος Στούπας και Γιώργος Κάτρης, η Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου κα Χαλιμούδρα Αγγελική, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας κ.κ. Θεόδωρος Στούπας, Παναγιώτης Σαλοδημήτρης, Κωνσταντίνος Στούπας, Σωτήρης Προδρομίτης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατούνας κ. Κώστας Κασσούρας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κομπωτής κ. Λίβας Χρήστος, ο Διοικητής του Α.Τ. Κατούνας, Υπαστυνόμος κ. Δημήτριος Κόκκιος, καθώς επίσης τοπικοί παράγοντες και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή που είχαν κυριολεκτικά κατακλύσει τον ναό και τον πανέμορφο αύλιο χώρο του.
Στη συνέχεια στο προαύλιο της εκκλησίας προσφέρθηκαν γλυκά από τους εορτάζοντες και τις νοικοκυρές του Χωριού και ακολούθησε «κέρασμα» σε καφενείο του Χωριού, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κωνωπινιωτών δεξιώθηκε τους επισκέπτες.
Στο σύντομο καλωσόρισμά του ο Πρόεδρος της Τοπικής μας Κοινότητας Κωνωπίνας κ. Επαμεινώνδας Τσαμποδήμος, ευχαρίστησε τους επισήμους που τίμησαν με την παρουσία τους τον εορτασμό, της μοναδικής εκκλησίας του Αγίου Ευθυμίου στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας αλλά και το χωριό μας και τους ευχήθηκε να έχουν την προστασία του Αγίου.
Ακολούθησε επίσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Κατσιφάρα στο Κοινοτικό Κατάστημα, όπου προέδρευσε εκτάκτου Τοπικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή του Βουλευτή κ. Ανδρέα Μακρυπίδη, του Αντιπερειφερειάρχη κ. Αντωνόπουλου, του Δημάρχου, Αντιδημάρχων, Προέδρου Τοπικής Κοινότητας, όπου συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.
Η πρωτοφανής παρουσία των υψηλών προσκεκλημένων, είχε θετικότατη απήχηση στην ευρύτερη τοπική κοινωνία, αναπτερώνοντας το κουράγιο και δημιουργώντας «αναχώματα» προσδοκίας σε περίφανους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά, από την επέλαση της πολύχρονης εγκατάλειψης και λησμονιάς.

xiromeronews.blogspot.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.