Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

Mε Μηταράκη η ΝΟΔΕ έκοψε την πίτα της…(φωτό)

Mε Μηταράκη η ΝΟΔΕ έκοψε την πίτα της…(φωτό)

«Είναι εποχή δύσκολη για τέτοιες εκδηλώσεις». Μετά από αυτή την παραδοχή οι ομιλητές εξέφραζαν την ικανοποίηση τους για την προσέλευση στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ που έληξε πριν λίγη ώρα (έλαβε χώρα στο Emileon).

Καλεσμένος και ομιλητής στην εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν κομματικά στελέχη από πολλά σημεία του Νομού, ήταν ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος Νότης Μηταράκης.

Ο Ν.Μηταράκης ανέπτυξε συνολικά τον πολιτικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας  και τους βασικούς άξονες της οικονομικής της πρότασης με σκληρή κριτική στη διετία ΠΑΣΟΚ, το μνημόνιο και τα συνεπακόλουθά του. Υποστήριξε πως η ΝΔ επιμένει για εκλογές πριν το Πάσχα καθώς η Κυβέρνηση Παπαδήμου θα έχει σύντομα ολοκληρώσει το τρίπτυχο της αποστολής της. Ο κ. Μηταράκης ανέλυσε γιατί κατά τη ΝΔ απέτυχε το μοντέλο του μνημονίου που οδήγησε σε ύφεση και εσωτερική υποτίμηση, που οδήγησε σε μείωση των εισοδημάτων χωρίς όμως αντίστοιχη μειώση του κόστους ζωής. Ανέπτυξε παράλληλα το μοντέλο που πρεσβεύει η ΝΔ με έμφαση στην αύξηση της παραγωγικότητας. «Η οικονομική κατάσταση είναι τέτοια που δεν μας επιτρέπει να δώσουμε υποσχέσεις. Παρά μόνο μία: Το χαράτσι της ΔΕΗ θα το καταργήσουμε» είπε χαρακτηριστικά. Στον κ.Μηταράκη τέθηκαν και 6-7 ερωτήσεις από στελέχη για πτυχές της οικονομικής πολιτικής.

Στην εκδήλωση κοπής της πίτας της ΝΟΔΕ το «παρών» εκ των βουλευτών έδωσε μόνο ο Δ.Σταμάτης ενώ από τους πολιτευτές του 2009 βρέθηκαν οι Γ.Παπαναστασίου, Ασ.Φωτόπουλος, Ελ. Μάντζιου-Κοτρολού και Ν.Καραπάνος. Παρόντας επίσης ο Θ.Δρόσος που θα είναι υποψήφιος βουλευτής και πολλά στελέχη της αυτοδιοίκησης.

Πολλές ήταν όμως και οι απουσίες γεγονός που έδωσε την ευκαιρία ξανά στο Δ.Σταμάτη να βάλλει κατά όσων στελεχών που «στο παρελθόν τακτοποιήθηκαν από τη ΝΔ και τώρα απέχουν από τη μάχη». Ο Δ.Σταμάτης εκ νέου καυτηρίασε όσους νεοδημοκράτες απέχουν από τη σημερινή προσπάθεια του κόμματος («κάποιοι θα είναι τώρα κοντά σε ένα τζάκι όσο εμείς είμαστε εδώ» είπε χαρακτηριστικά) ενώ για άλλη μια ομιλία του αναφέρθηκε σε νεοδημοκράτες («τα δικά μας λαμόγια» ήταν μια χαρακτηριστική του φράση) που –κατ’αυτόν – είχαν σχέσεις διαπλοκής με τις δημοτικές αρχές Αγρινίου του ΠΑΣΟΚ. «Τόσες φορές ο Σώκος βγήκε με υψηλά ποσοστά χάρις σε κάποιους νεοδημοκράτες» ήταν μια έκφρασή του, παραπέμποντας πάλι στο… μέλλον για ονόματα . Ο Δημήτρης Σταμάτης μάλιστα συμβούλεψε και τους πολιτευτές «όταν εκλεγούν βουλευτές τα πουν τα δικά τους όχι». Πιθανόν γιατί  ο ίδιος ετοιμάζεται να πει το δικό του «όχι» στη δανειακή σύμβαση όπως ανέφερε για μία ακόμη φορά.

Συμπερασματικά ήταν μια κομματική εκδήλωση με μέτρια προσέλευση στελεχών τα οποία πάντως καλούνται να συγκεντρωθούν ξανά στις 11 Φεβρουαρίου που θα λάβει χωρα η εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αγρινίου της ΝΔ με τον Κωστή Χαζτηδάκη. Σε μια εποχή πολύ δύσκολη για αυτού του είδους τις συγκεντρώσεις…

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.