Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Φωτό από το πατρινό καρναβάλι

Φωτό από το πατρινό καρναβάλι
35.000 καρναβαλιστές, χιλιάδες επισκέπτες και μοναδικές καρναβαλικές δημιουργίες στους δρόμους της Πάτρας

 

 

 

Ένα ακόμα ραντεβού με την καρναβαλική της ιστορία δίνει σήμερα η πρωτεύουσα της Αχαΐας.

Σημείο αναφοράς για την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων του 2013 το ιστορικό κέντρο της Αχαϊκής πρωτεύουσας όπου θα παρελάσουν περισσότεροι από 35.000 καρναβαλιστές κάθε ηλικίας .

147 πληρώματα και 16 άρματα θα αφήσουν το δικό τους στίγμα στο Πατρινό Καρναβάλι, το καρναβάλι της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης και σε όλο τον κόσμο.

Η μεγάλη παρέλαση ξεκίνησε στις 2.30  το μεσημέρι με αφετηρία  την οδό Κορίνθου (διασταύρωση  με Παπαφλέσσα) και μέσω της πλατείας Γεωργίου θα καταλήξουν στην οδό Κιλκίς.

Τα άρματα

Τα άρματα που θα παρελάσουν  είναι τα εξής:

-«Βασιλιάς Καρνάβαλος-Το Τέρας της Κρίσης» Πέτρος Βρυώνης

-Βασίλισσα» Νίκος Λιβάνης

-«Γάτος» Πέτρος Βρυώνης

-«Τα Μυρμήγκια και η Μέρκελ» Νίκος Λιβάνης-Νεκτάριος Σαρηγιάννης

-«Το χαράτσι της ΔΕΗ» Νεκτάριος Σαρηγιάννης

-«Greek Σουβλάκι» Δημήτρης Ντζουμάνης

-«Η τούρτα των προβλημάτων» Δημήτρης Ντζουμάνης

-«Μουσικό Άρμα»

Επίσης στη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής θα παρελάσουν σκαλωτά άρματα, τρία άρματα του σοκολατοπόλεμου στην ουρά της παρέλασης όπου θα γλυκάνουν τους θεατές με το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου έθιμο και τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών που απολαύσαμε στην Παρέλαση των Μικρών:

«Πειρατικό Καράβι» Παντελής Χατζόπουλος

«Οι Μονομάχοι και η μικρή Γοργόνα» Παντελής Χατζόπουλος

«Μπάντα» Νίκος Λιβάνης

«Τρένο» Νεκτάριος Σαρηγιάννης

Στις 9 μ.μ. της Κυριακής ο βασιλιάς καρνάβαλος θα παραδοθεί στην πυρά.

Η Τελετή λήξης

Η τελευταία πράξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2013 θα ξετυλιχτεί την Κυριακή 17 Μαρτίου με την τελετή λήξης, η οποία θα σφραγίσει τη φετινή μεγάλη γιορτή της Πάτρας και παράλληλα θα δώσει το σύνθημα για την έναρξη της επόμενης.

Μετά την μεγάλη παρέλαση της Κυριακής, όλοι οι δρόμοι θα οδηγούν στο Μόλο της Αγίου Νικολάου και οι χιλιάδες καρναβαλιστές δίνουν ραντεβού στις 9 το βράδυ για να αποχαιρετήσουν τη φετινή διοργάνωση δίνοντας την υπόσχεση για τη συναρπαστική συνάντηση της επόμενης χρονιάς. Το Πατρινό Καρναβάλι 2013 θα περνά στην ιστορία και μαζί οι συγκινήσεις, οι αξέχαστες εμπειρίες, οι ευρηματικές ιδέες, η συλλογική δράση, οι ανατροπές, ο ενθουσιασμός, το αστείρευτο κέφι και η δημιουργική και σατιρική διάθεση θα καταγραφούν ανεξίτηλα στις καρδιές όλων μας.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πολυφωνικής υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Μπουρδόπουλου θα αναλάβει το μουσικό μέρος και η Σχολή Χορού Keep Dancing Μίνα Παναγιωτοπούλου θα δώσει τη χορευτική πινελιά.

Ο Δήμαρχος Πατρέων θα κηρύξει τη λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2013 και ταυτόχρονα την έναρξη του επόμενου, του Πατρινού Καρναβαλιού του 2014 και ευθύς θα δώσει το σύνθημα για την καύση του Καρνάβαλου, ο οποίος μέσα από τις στάχτες του θα μεταδώσει τα μηνύματα της αναγέννησης και της ελπίδας. Ένας χείμαρρος πυροτεχνημάτων θα δώσει λάμψη και γιορτινή αίγλη στην καρναβαλική νύχτα φωτίζοντας τον πατραϊκό ουρανό υπό τους καταιγιστικούς ρυθμικούς μουσικούς ήχους.

www.patrastimes.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.