Κυριακή, 9 Μαΐου, 2021

Φώτης Κωστούλας: “θα κάνουμε 7-9 μεταγραφές”

Φώτης Κωστούλας: “θα κάνουμε 7-9 μεταγραφές”

Την επιθυμία του να αποκτήσει ο Παναιτωλικός 7 με 9 παίκτες στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, εξέφρασε ο Φώτης Κωστούλας. Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, μίλησε στον «Κόσμο του Επενδυτή» για τον σχεδιασμό του Παναιτωλικού ενόψει της νέας σεζόν, για τις εργασίες στο γήπεδο της ομάδας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι είχε σκεφτεί να αποχωρήσει από την προεδρία.

Για την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο:

«Έχω μεράκι με το ποδόσφαιρο. Δεν είμαι ο μόνος βέβαια. Και άλλοι άνθρωποι επιτυχημένοι στον επιχειρηματικό τομέα ασχολούνται με το άθλημα, όπως ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Βαρδινογιάννης κ.ά.
Το ξεκίνημά μας μόνο εύκολο δεν ήταν. Στη Γ´ Εθνική είχαμε δημιουργήσει μία πολύ καλή ομάδα με προϋπολογισμό τριπλάσιο σε σχέση μ’ αυτό που είχαν οι περισσότερες ομάδες της κατηγορίας. Στο αγωνιστικό κομμάτι νομίζω ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά. Αλλά πάντα μέναμε 5, 6, 7 βαθμούς πίσω.
Μας έκλεβαν τις νίκες. Και τότε είπα “μέχρι εδώ, δεν έχει νόημα να ασχολούμαι με κάτι τέτοιο”.
Ήταν μία μεγάλη απογοήτευση. Σκέφτηκα όμως πιο ώριμα στη συνέχεια και άλλαξα γνώμη. «Γιατί να τους περάσει;”, αναρωτήθηκα. Και αποφάσισα να συνεχίσω. Νιώθω κατά κάποιον τρόπο δικαιωμένος για την πορεία της ομάδας».

Για τις υποχρεώσεις και τις προσδοκίες που μεγαλώνουν:

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, η οποία θα παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα. Άλλωστε με μία σωστή διαχείριση δεν νομίζω ότι θα χάσουμε πολλά χρήματα. Από εκεί και πέρα, λόγω και της εντοπιότητας, επιθυμούμε να γίνει ο Παναιτωλικός κομμάτι του πολιτισμού και της κοινωνικής ζωής της πόλης του Αγρινίου. Είναι και σήμερα βέβαια, αλλά καλό θα είναι να μεγαλώσει αυτό. Θέλουμε επίσης να φτιάξουμε φιλάθλους που θα έχουν κόσμια συμπεριφορά και που θα χαίρονται το ποδόσφαιρο. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον κόσμο. Το γήπεδό μας είναι ένα από τα λίγα που δεν έχουν κάγκελα, και όμως δεν έχει συμβεί το παραμικρό».

Για την χωρητικότητα του παρόντος γηπέδου:

«Είχαμε βρει όντως μία έκταση για να χτίσουμε νέο γήπεδο. Όμως γρήγορα κατάλαβα ότι το κόστος θα ήταν δυσβάσταχτο. Προς το παρόν, θα τοποθετήσουμε επιπλέον 1.400 θέσεις στο ήδη υπάρχον γήπεδό μας. Έτσι και αλλιώς, ο κόσμος του Παναιτωλικού δεν ήθελε να μετακομίσει σ’ ένα νέο γήπεδο. Η ομάδα έπαιξε για δύο χρόνια στο δημοτικό στάδιο, το οποίο έχει χωρητικότητα 9.000 θεατών, και η διάθεση των εισιτηρίων έπεσε κατακόρυφα. Το συναίσθημα, ξέρετε, παίζει τεράστιο ρόλο στο ποδόσφαιρο. Έχουμε, βέβαια, δώσει τη δυνατότητα στην ομάδα να προπονείται σ’ ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, το οποίο έχει γίνει στέκι για πολλούς ανθρώπους, όχι μόνο του αθλητισμού. Το εν λόγω κέντρο διαθέτει εστιατόριο, αίθουσα συναυλιών και πισίνα και προσφέρει θέσεις εργασίας που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Για τα ποδοσφαιρικά σχέδια του ενόψει Superleague:

«Στόχος είναι να κρατήσουμε τον κορμό της ομάδας, η οποία πέτυχε την άνοδο. Από εκεί και πέρα, θα γίνουν από επτά έως εννέα προσθήκες. Δεν κρύβω ότι προτεραιότητά μας ήταν οι Έλληνες παίκτες, αλλά μετά την έρευνα αγοράς που κάναμε διαπιστώσαμε ότι το να αποκτήσεις Έλληνες είναι δύσκολο. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Οπότε θα κοιτάξουμε και άλλες αγορές. Επιδίωξή μας είναι να βασιστεί η ομάδα μας στο μέλλον σε ποδοσφαιριστές από τα σπλάγχνα του συλλόγου που θα κατάγονται από την περιοχή. Είμαι λίγο τοπικιστής σ’ αυτό, αλλά πιστεύω ότι ο ντόπιος πονάει περισσότερο την ομάδα».

πηγή: οnsports.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.