Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Φώφη Γεννηματά: “Ναι στην ελπίδα, όχι στο φόβο”

Φώφη Γεννηματά: “Ναι στην ελπίδα, όχι στο φόβο”


Σε μια συγκέντρωση-έκπληξη, που είχε μάλλον περισσότερο κόσμο από ότι ανέμενε και πιο αισιόδοξος οπαδός του ΠΑΣΟΚ, η υποψήφια στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνη Τύπου του κινήματος ευχαρίστησε θερμά τον κόσμο και έκανε κάλεσμα για να μην πάει καμιά ψήφος χαμένη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η κ. Γεννηματά κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ως τη μόνη ρεαλιστική δύναμη και έστρεψε τα πυρά της σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που δημιουργουν ένα ‘πολωτικό δίπολο’ επικίνδυνο για τη χώρα, όπως ανέφερε. Επέρριψε τις ευθύνες για την άσχημη οικονομική και κοινωνική κατάσταση που βιώνει σήμερα η Ελλάδα στις κυβερνήσεις της ΝΔ, την περίοδο 2004-09, ενώ υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ τη περίοδο 2009-12. “Λένε παραμύθια για ντέρμπυ για να αποδυναμώσουν το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν πρέπει να πάει καμιά ψήφος χαμένη” είπε η κ. Γεννηματά και κάλεσε όλο τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ να δώσει τη μάχη μέχρι την τελευταία ώρα, πόρτα-πόρτα ακόμη και για την παραμικρή ψήφο. Θυμήθηκε με συγκίνηση του έργο του πατέρα της για να μπορέσει να συνδέσει με το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ που όπως είπε “ξεχνούν ότι έφερε την εθνική συμφιλίωση, έδωσε ψωμί στους φτωχούς Έλληνες και μας έβαλε στη ΟΝΕ”.

“Πρέπει να σταματήσει το παραμύθι ότι κάποια στιγμή σηκώθηκαν οι Ευρωπαίοι κα μας χάρισαν ένα μέρος του χρέους ή αποφάσισαν να μας στηρίξουν με το μεγαλύτερο οικονομικό πρόγραμμα που γνώρισε χώρα” είπε και εξήγησε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τις συμμαχίες για να διαπραγματευτεί, γιατί η διετής παράταση όπως είπε χρειάζεται χρηματοδότηση και αναπτυξιακή ώθηση.

“Κάναμε ένα μεγάλο λάθος” είπε η κ. Γεννηματά. “Αναλάβαμε όλο το βάρος εμείς και πίσω μας κρύφτηκαν όλοι οι υπόλοιποι. Όλες οι δυνάμεις του λαϊκισμού που σήμερα εξαπατούν με ψεύτικες υποσχέσεις. Αλλά κάναμε λάθος γιατί δεν αποδώσαμε στη Ν.Δ. το μερίδιο που της έπρεπε στη χειρότερη διαχείριση όλων των εποχών της κυβέρνησης Καραμανλή. Κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια όμως και τώρα έρχονται όλοι στα λόγια μας ότι χρειαζόμαστε πιο πολύ χρόνο. Όλοι θέλουν να διαπραγματευτούν, με δεσμεύσεις, τώρα ακόμα κι εκείνοι που έλεγαν άλλα”, επεσήμανε ακόμη κ. Γεννηματά.

Με το σύνθημα “όχι στο φόβο, ναι στην ελπίδα” και τη προτροπή για καμία ψήφο χαμένη για το ΠΑΣΟΚ η κ. Γεννηματά έκλεισε την ομιλία της μέσα σε αποθέωση ανάλογη και του ερχομού της στο Παπαστράτειο, που για όσους παρακολούθησαν την ομιλία ήταν, ίσως, κάτι μη αναμενόμενο και λόγω πλήθους αλλά και λόγω πάθους. Παρόντα τα περισσότερα στελέχη του χώρου, πολιτευτές, ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Μοσχολιός, ο  Γραμματέας Αποκ. Διοίκησης Αν. Μακεδονίας Θράκης κ. Σώκος αλλά και οι βουλευτές του κόμματος μέχρι πρότινος κ.κ. Μωραΐτης, Γιαννακά, Βερελής, Μακρυπίδης.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.