Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020

Χάος χωρίς τελειωμό…

Ορατός είναι ο κίνδυνος να… ανάψουν φωτιές στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ΟΠΑΠ και Super League δεν τα βρίσκουν, κάτι που επηρεάζει και την Football League και την είσοδο των τριών ομάδων σε αυτή.

Το απόλυτο χάος επικρατεί για ακόμα μία φορά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ΟΠΑΠ και Super League δεν μπορούν να έρθουν σε συμφωνία, γεγονός που προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις και είναι ικανό να τα τινάξει όλα στον αέρα.

Ας τα πάρουμε όμως όλα από την αρχή. Εδώ και μερικές ημέρες έχει προκύψει μεγάλο θέμα ανάμεσα στον ΟΠΑΠ και την Super League, καθώς η διοργανώτρια αρχή ζητάει τριετή συμφωνία, με το υπουργείο οικονομικών να μην δίνει την έγκριση για να δεσμευτεί πάνω από έναν χρόνο ο Οργανισμός.

Επίσης, χάσμα υπάρχει και στις οικονομικές απαιτήσεις, το οποίο μάλιστα δεν δείχνει να γεφυρώνεται παρά τις αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις των δύο πλευρών. Το πρόβλημα δημιουργείτε από την αναδιάρθρωση και την αύξηση κατά δύο ομάδες από του χρόνου, καθώς το έξτρα ποσό που δίνει ο ΟΠΑΠ είναι μικρό με αποτέλεσμα οι ομάδες να παίρνουν μικρότερο ποσό με την διαίρεση.

Αυτό, προκαλεί και την αντίδραση των ομάδων της Β Εθνικής, η οποίες δεν είναι διατεθειμένες να δεχτούν τους Ηρακλή Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα στο φετινό πρωτάθλημα, αν δεν προηγηθεί συμφωνία για την αναδιάρθρωση, προκειμένου του χρόνου να ανέβουν 4 ομάδες στην πρώτη κατηγορία.

Αυτός άλλωστε ήταν ο λόγος που μεταφέρθηκε από την Τρίτη για την Πέμπτη η κλήρωση, προκειμένου στο ενδιάμεσο να υπάρξει λύση. Αντ’ αυτού όμως το πράγμα πάει από το κακό στο χειρότερο, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο η κλήρωση.

Και όταν λέμε κίνδυνο, εννοούμε να πραγματοποιηθεί η αυριανή κλήρωση χωρίς τις τρεις ομάδες. Και αυτό φυσικά θα προκαλέσει δικαιολογημένες αντιδράσεις από Ηρακλή Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, που αφού εγκρίθηκε η άνοδός τους στην 2η κατηγορία προχώρησαν στην ανάλογη μεταγραφική ενίσχυση.

Το μόνο πάντως που είναι δεδομένο, καθώς όλες οι πλευρές συμφωνούν είναι πως μέχρι το τέλος τις εβδομάδας που διανύουμε πρέπει να έχει βρεθεί μία οριστική λύση, καθώς δεν υπάρχει περιθώριο για νέα παράταση και καθυστέρηση.

gazzetta.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.