Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Χαμηλές πτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τρία ελληνικά νησιά!

Προκλητική ενέργεια μείζονος χαρακτήρα από την τουρκική πολεμική αεροπορία – Παραμονή της 28ης Οκτωβρίου έξι τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από Αγαθονήσι, Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους στα Δωδεκάνησα
Σε μια άνευ προηγουμένη προκλητική ενέργεια προχώρησε σήμερα, παραμονή της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου η τουρκική πολεμική αεροπορία.

ImageHandler.ashxΈξι οπλισμένα τουρκικά μαχητικά έκαναν χαμηλή πτήση πάνω από τρία ελληνικά νησιά. Ο αριθμός των τουρκικών μαχητικών που εισέβαλαν στο ελληνικό FIR, παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και έφτασαν στο σημείο να πετάξουν προκλητικά πάνω από ελληνικό έδαφος δείχνει το μέγεθος της πρόκλησης και καταδεικνύει τον βαθμό της τουρκικής επιθετικότητας.

Τα έξι τουρκικά εισέβαλαν στο FIR Αθηνών στις 13:11 μεταξύ Ν.Λέσβου και Ν.Χίου και εξήλθαν στις 13:44 νότια Ν. Σάμου. Με απλά λόγια παρέμειναν στον ελληνικό εναέριο χώρο επί 33 ολόκληρα λεπτά!
Κατά τη διάρκεια της πτήσης τους τα τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν τις εξής υπέρπτησεις:
– Έξι (6) F-16 υπέρπτηση άνωθεν ν.Ανθρωποφάγοι στις 13:37 στα 500 πόδια.
– Έξι (6) F-16 υπέρπτηση άνωθεν ν.Μακρονήσι στις 13:38 στα 9000 πόδια.
– Δύο (2) F-16 υπέρπτηση άνωθεν ν.Αγαθονήσι στις 13:42 στα 8000 πόδια.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες κατά πάγια πρακτική.

protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.