Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021

«Χαρίλαος Τρικούπης: Η ιστορία μιας Γέφυρας»

«Χαρίλαος Τρικούπης: Η ιστορία μιας Γέφυρας»

Μία πρωτότυπη μουσικο-θεατρική παράσταση αφιερωμένη στα 10 χρόνια της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης»

unnamedΣτο “Τρικούπειο” Πολιτιστικό Κέντρο, στο Μεσολόγγι, θα παρουσιαστεί τη Κυριακή 19 Οκτωβρίου και ώρα 8.00 μ.μ, μία σπονδυλωτή εκδήλωση για τη Γέφυρα και την ιστορία της. Από την δημόσια έκφραση του οράματος του Χαρίλαου Τρικούπη μέχρι την ολοκλήρωση και την παράδοση του έργου. Με την μουσικο-θεατρική αυτή παράσταση -η οποία έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Μακύνειας- συνεχίζεται ο κύκλος των εκδηλώσεων για τη δεκαετηρίδα της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.

Ο Χαρίλαος Τρικούπης μίλησε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για την ανάγκη γεφύρωσης του στενού Ρίου-Αντιρρίου στις 29 Μαρτίου 1889. Εκατόν δεκαπέντε χρόνια μετά, στις 12 Αυγούστου 2004, παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου εγκαινιάστηκε. Από τις 25 Μαΐου 2007 στη Γέφυρα έχει δοθεί επίσημα το όνομα «Χαρίλαος Τρικούπης».

Η εκδήλωση επιχειρεί μία αναδρομή στα γεγονότα της περιόδου, με μια διπλή ματιά: μέσα από το βλέμμα του εμπνευστή της (τότε) και μέσα από τα μάτια των δημιουργών της (σήμερα). Πρόκειται για ένα μουσικο-θεατρικό δρώμενο με στοιχεία θεατρικού αναλογίου, πρόζας, μουσικής και χορού.

Την οργάνωση της παραγωγής έχει αναλάβει το πολιτιστικό σωματείο «Πλήρωμα 94» από την Πάτρα, που συνεργάζεται με ένα πλήθος συντελεστών από την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι συνεισφέρουν εθελοντικά το ταλέντο και τις ιδέες τους. Το «Πλήρωμα 94» έχει μακρά παράδοση στη διοργάνωση Εκδηλώσεων Μνήμης για πρόσωπα που έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην τοπική και όχι μόνο ιστορία και έχει ξανα-συνεργαστεί με επιτυχία με τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. σε άλλες δράσεις.

Το κείμενο της παράστασης υπογράφει ο Αντώνης Σκιαθάς και σκηνοθετεί η Χρυσούλα Παπαδοπούλου. Τις χορογραφίες και την κινησιολογία επιμελείται η Μαριμίλλη Ασημακοπούλου, ενώ τη μουσική επιμέλεια και σύνθεση πρωτότυπων μελωδιών έχει αναλάβει η Δάφνη Ζουρνατζή. Στο “Τρικούπειο” Πολιτιστικό Κέντρο, με τη συνδρομή του Πνευματικού Κέντρου, Κοινωνικού & Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, θα βρεθούν αυτή τη Κυριακή -συμμετέχοντας εντός και εκτός σκηνής- περίπου 50 μέλη, φίλοι και συνεργάτες του «Πληρώματος 94».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η παράσταση θα αρχίσει στις 8.00 μ.μ

unnamed

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.