Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2020

Χείμαρροι νερού στα σκαλιά που οδηγούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμφιλοχίας

Δύσκολη ημέρα σήμερα για την Αμφιλοχία λόγω έντονης βροχόπτωσης.
Αλλά εμείς έχουμε τον τρόπο να την κάνουμε δυσκολότερη.
Τηλεφώνημα που δεχτήκαμε απο Αμφιλοχιώτισα μητέρα σήμερα το πρωί μας ανέφερε ότι δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα  παιδιά τους στο σχολείο λόγω της μεγάλης ροής νερού στις σκάλες που οδηγούν στο 1ο Δημοτικό σχολείο Αμφιλοχίας και στο 1ο Νημιαγωγείο κι αν μπορούσαμε να αναδείξουμε το θέμα.
Οπως και έγινε.
Πήγαμε στο σχολείο την ώρα που πηγαίνουν και τα παιδιά το πρωί και το θέαμα που αντικρίσαμε είναι αυτό που βλέπετε στις εικόνες και στο Video.
Οπως μας ενημέρωσαν στην συνέχεια άλλοι που βρισκόνταν εκεί την ώρα της μεγάλης σημερινής νεροποντής, έχουν εδώ και τέσσερα χρόνια που συνεχώς επισημαίνουν το πρόβλημα στους αρμόδιους του Δήμου να φτιάξουν ένα φρεάτιο να απορροφά τα νερά αλλά “φωνή βοώντος εν τη ερήμω“.
Αυτές οι σκάλες είναι οι μόνες που μπορούν οι γονείς να φέρουν τα 130 παιδιά στο Δημοτικό σχολείο.
Αλλοιώς θα πρέπει να κάνουν πολύ δρόμο για να τα πάνε από άλλο μέρος.
Οσο για τα παιδιά που πάνε στα νήπια δεν υπάρχει άλλος δρόμος γιατί το 1ο Νηπιαγωγείο Αμφιλοχίας είναι στην μέση της σκάλας.
Δεν ξέρω πόσο δύσκολο μπορεί να ήταν να φτιαχτεί ένα φρεάτιο στην κορυφή της σκάλας να κάνει απορρόφηση των όμβριων υδάτων και γιατί δεν έγινε μιάς και όλοι οι αρμόδιοι ήταν ενημερωμένοι για το πρόβλημα κι απο ότι γνωρίζω δεν έχει ενταχθεί και στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αμφιλοχίας.

http://amfiloxia-blogs.blogspot.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.