Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Χειροτονία διακόνου στην Ενορία Αγίου Αθανασίου Κατούνας

IMG_0008

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την δέουσα ιεροπρέπεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Χρυσοστόμου Κελεπούρη, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας.

Στον χειροτονητήριο λόγο του, ο π.Χρυσόστομος αναφέρθηκε κυρίως στην ευθύνη και στο μεγαλείο της ιερωσύνης. Έκλεισε δε τον λόγο του αναφέροντας και ευχαριστώντας θερμά όλα τα πρόσωπα, κληρικούς και λαϊκούς που συνέβαλαν στην μέχρι τώρα πνευματική πορεία του.
Ιδιαιτέρως όμως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά για την επί σειρά ετών πνευματική καθοδήγηση, για την πατρική αγάπη και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του αλλά και το αληθινό ενδιαφέρον για την πνευματική του πορεία.
Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.Κοσμάς μίλησε για το ασύγκριτο μεγαλείο της ιερωσύνης και για τις αρετές που θα πρέπει να διέπουν τον σωστό κληρικό επισημαίνοντας την εντονότερη πνευματική ζωή που θα πρέπει να ζει άμα τη χειροτονία του, για να διατηρεί πάντοτε άσπιλη και αμόλυντη την ιερωσύνη του.
Στο τέλος, ο νέος διάκονος δέχθηκε συγκινημένος εγκάρδιες ευχές από όλους τους φίλους και συγγενείς του που ήρθαν από όλες τις περιοχές της Ιεράς Μητροπόλεως και όχι μόνο και μοίρασε ως ενθύμιο μία αναμνηστική εικόνα.
Ο π.Χρυσόστομος θα είναι ο νέος διάκονος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά.
Επίσης, να σημειώσουμε ότι πλήθος πιστών προσέρχεται τις ημέρες αυτές στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας, καθώς από την περασμένη Πέμπτη τίθεται προς προκύνησιν των πιστών η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Φοβεράς Προστασίας, η ο οποία θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και θα αναχωρήσει για το Άγιον Όρος αύριο το απόγευμα μετά την ακολουθία του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως, που θα αρχίσουν στις 5.00 το απόγευμα.
 IMG_0009 IMG_0010 IMG_0037 IMG_0059 IMG_0064 IMG_0066 IMG_0074 IMG_0077 IMG_0084 IMG_0085 IMG_0092 IMG_0103 IMG_0112 IMG_0113 IMG_0116 IMG_0118 IMG_0190

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.