Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Πάλαιρο

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Πάλαιρο

Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκεύης Παλαίρου ιερούργησε, την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, όπου μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης λαμπρότητας τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του θεολόγου διακόνου π. Δαυΐδ Μπαζούλα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Απευθύνοντας συμβουλές και πατρικές παραινέσεις προς τον νεοχειροτονηθέντα, ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς, είπε μεταξύ άλλων: « …όπως παρευρίσκονται πολλοί αδελφοί χριστιανοί και προσεύχονται για σένα τώρα στην χειροτονία σου, έτσι παρευρίσκονται και Άγγελοι και Αρχάγγελοι αφού ζούμε την χειροτονία σου μέσα στην Θεία Λειτουργία. Οι καθαροί Άγγελοι δεν διακονούν ως ιερείς, εμείς οι άνθρωποι όμως αξιωνόμαστε να διακονούμε τα φρικτά Μυστήρια….. Αυτά σημαίνουν το πόση καθαρότητα πρέπει να έχουμε και εμείς κατά την διακονία μας και κατά την τέλεση των φρικτών μυστηρίων….»

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς επισήμανε στον νεοχειροτονηθέντα: «Σε καλεί ο Θεός π.Δαυΐδ να γίνεις οδός και οδηγός των χριστιανών. Κράτησε την παρακαταθήκη, κράτησε τον Χριστό στην καρδιά σου, την ορθόδοξο αλήθεια βίωσέ την και ομολόγησε την και έτσι θα αναδειχθείς άξιος κληρικός. Εμείς πάντοτε θα είμαστε μαζί σου με αγάπη…»

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο νέος ιερέας μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε ευχές από όλους τους παρευρισκομένους πιστούς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.