Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Χρήσιμο αποδεικνύεται το Mini Bus στο Αγρίνιο

Χρήσιμο αποδεικνύεται το Mini Bus στο Αγρίνιο
Η δημοτική συγκοινωνία που λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό στο Αγρίνιο φαίνεται να έχει ανταπόκριση. Σύμφωνα με στοιχεία 400 κατά μέσο όρο εισιτήρια “κόβουν” τα Mini -Bus ημερησίως, ιδιαίτερα τις πρωινές αλλά και τις απογευματινές ώρες αιχμής ( τις μέρες πυ είναι ανοικτά τα μαγαζιά). Μάλιστα αυτό το νούμερο έχει και αυξητικές τάσεις και ίσως γίνει μεγαλύτερο όταν λειτουργήσει και το τρίτο δρομολόγιο Δοκίμι- Δυο Ρέματα.
Εδώ να σημειώσουμε ότι τα εισιτήρια μπορεί να τα βρεί κάποιος τόσο στα περίπτερα, όσο και μέσα στα λεωφορία ( Στη περίπτωση αυτή επιβαρύνεται λίγο η τιμή του). Φαίνεται λοιπόν ότι το συγκεκριμένο αυτό πρόγραμμα του δήμου Αγρινίου ( γνωστό ως Συν-Κοινωνία) είναι χρήσιμο για αρκετό κόσμο και έλειπε τόσο καιρό από τη πόλη μας. Βέβαια δεν λείπουν και ορισμένα προβλήματα. Π.χ. δεν είναι λίγες οι φορές που παρκάρουν παράνομα Ι.Χ. στους χώρους των στάσεων του Mini- Bus, οι οποίοι έχουν οριοθετηθεί με κίτρινες γραμμές, κάτι που δημιουργεί κυκλοφοριακό κομφούζιο. Επίσης σε μερικά στάσεις έχουν φθαρεί η χαθεί οι χάρτες με τα δρομολόγια.
Τέλος, όταν μιλάμε για 400 κατά μέσο όρο εισιτήρια την ημέρα σημαίνει στη πράξη πολύ λιγότερα αυτοκίνητα τις ώρες αιχμής.
Εϊναι λοιπόν απαραίτητο για το Αγρίνιο το πρόγραμμα αυτό τα επόμενα χρόνια να μην εγκαταλειφθεί, αλλά να συνεχίσει εξίσου με τις ίδιες θετικές προοπτικές.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.