Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Χρειάζονται χώροι για ποδήλατο και περπάτημα

Χρειάζονται χώροι για ποδήλατο και περπάτημα

Μαζί με τα οικονομικά προβλήματα και την αλλαγή σε καθημερινές καταναλωτικές συνήθεις που κάνουν τους μαγαζάτορες να τραβάνε τα μαλλιά τους η αλλαγή στα οικονομικά είχε και ένα παράπλευρο…καλό. Πολλοί Αγρινιώτες ανακάλυψαν ότι εφόσον δεν υπάρχουν χρήματα για αέναη περιπλάνηση στα καφέ της πόλης, μπορούν να ασχοληθούν με το σώμα τους και την υγεία του, αλλά και την αναψυχή που φέρνει η ήπια άσκηση με παρέα.
Έτσι το πάρκο(παρά το ότι μετά την πρόσφατη θύελλα έχει τραυματιστεί), ο Άη Γιάννης και ο περιφερειακός στα Κοκκινοπύλια, από άγιο Χριστόφορο μέχρι Καρπενησίου και από κει προς Γιαννούζι μέσα από τους ελαιώνες κάθε μέρα σφύζουν από περιπατητές, ποδηλάτες και άτομα που κάνουν τζόγκινγκ.
Ειδικά το απόγευμα στον περιφερειακό μπορείς να δεις πλέον ομάδες ατόμων που αθροιστικά ξεπερνούν τα 30 άτομα να περπατάνε όλοι μαζί προς το νότο.
Συγχρόνως έχει ήδη γίνει ατραξιόν της πόλης η ενεργοποίηση του ποδηλάτου μέσα από τις ομάδες κοινωνικής δικτύωσης που κάνουν γεγονότα μέσα στην πλατεία αλλά και σε γειτονιές. Μάλιστα υπάρχουν εκδρομές μέχρι το.. Αγγελόκαστρο ή ποδηλατάδες ανωμάλου δρόμου παράλληλα στη λίμνη!
Όμως όπως στην περίπτωση του πάρκου χρειάζεται κάποια μόνιμη παρέμβαση έτσι και στις περιφερειακές αυτές δράσεις για άσκηση χρειάζεται χώρος. Γιατί και στον Αη Γιάννη το Ρηγανά αλλά και στα Κοκκινοπύλια ο κόσμος περπατάει είτε παράλληλα σε ένα δρόμο όπου πολλά αυτοκίνητα τρέχουν ή κάνει ποδήλατο σε ένα εξαιρετικά στενό δρόμο(φωτό) που δεν έχει καν σήμανση!
Ούτε μπορεί να γίνονται οι εκδηλώσεις του ποδηλάτου μόνο στην πλατεία(φωτό) γιατί δεν υπάρχει αλλού άπλα.
Μια πρόταση είναι η εικόνα που βλέπετε από ποδηλατόδρομο της Καρδίτσας. Είναι μια πόλη ανάλογου πληθυσμού, αλλά βέβαια και με ποδηλατική κουλτούρα εδώ και χρόνια, που έλυσε το πρόβλημα…κλέβοντας χώρο από το αυτοκίνητο. Ίσως η λύση να ίδια και εδώ μόνο που χρειάζεται τόλμη και πολύ καλή θέληση. Γιατί με την γκρίνια μόνο δεν λύνεται το ζήτημα…

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.