Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο 2ο ΓΕΛ Αγρινίου

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο 2ο ΓΕΛ Αγρινίου

1Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα (23/12/2014) η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του 2ου ΓΕΛ Αγρινίου, στον αίθριο χώρο του σχολείου, παρουσία του αντιδημάρχου κ. Νικολάου Γκρίζη. Οι μαθητές με την καθοδήγηση των υπευθύνων καθηγητριών Ριζογιάννη Βασιλικής και Λαμπρακοπούλου Κωνσταντίνας, παρουσίασαν το γεγονός της Γέννησης του Θεανθρώπου, μέσα από κείμενα και εικόνες. Προσέγγισαν το σωτήριο γεγονός, μέσα από τη λογοτεχνική γραφίδα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και του Κωστή Παλαμά, διαβάζοντας ποιήματα και χριστουγεννιάτικα διηγήματα.
Έκπληξη αποτέλεσε η χορωδία του σχολείου υπό τη διεύθυνση του κ. Μαμασούλα Χρήστου, που απέδωσε χριστουγεννιάτικα κάλαντα των ημερών από διάφορα μέρη της πατρίδας μας, με φωνές μοναδικές και συνοδεία μουσικών παραδοσιακών οργάνων (βιολί, ούτι, τουμπερλέκι), από μαθητές του σχολείου.
Ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος με τη μεγαλοπρεπή φάτνη, που δέσποζε, η μεγάλη βυζαντινή εικόνα της Γεννήσεως του Χριστού, ολοκλήρωνε το ιδιαίτερα βαθύ και ουσιαστικό χρώμα της εορτής.
Οι επίκαιρες εκδηλώσεις του σχολείου έκλεισαν με την επίσκεψη του Διευθυντή, καθηγητών και μαθητών, στο χώρο της «Διακονίας, στήριξης γυναικών» της Ιεράς Μητροπόλεως και στο Γηροκομείο της πόλης όπου πρόσφεραν τρόφιμα που με ιδιαίτερη αγάπη και ευαισθησία συγκέντρωσαν οι μαθητές.
Ξεχωριστή εμπειρία ήταν στο Γηροκομείο, όπου οι μαθητές είπαν τα κάλαντα και τραγούδησαν για τους παππούδες και τις γιαγιάδες, οι οποίοι συγκινημένοι και χαρούμενοι γέμισαν με ευχές τα νέα παιδιά.
«Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, όλες αυτές οι δραστηριότητες, μας γεμίζουν ελπίδα και αισιοδοξία», αναφέρει ο Δ/ντης του 2ου ΓΕΛ Αγρινίου Βασίλειος Καπέρδας .

2 3 4 5

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.