Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Χτυπάει ξανά το ρολόι της Άρτας.

Χτυπάει ξανά το ρολόι της Άρτας.

roloi_arta

Έγιναν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και το σήμαντρο του ρολογιού της Άρτας λειτουργεί κανονικά.
Χτυπάει ξανά το ρολόι της Άρτας! Το ρολόι της Άρτας, ένα στολίδι για την πόλη, χτυπάει κανονικά μετά τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης που έγιναν από το Δήμο Αρταίων ώστε το σήμαντρο να λειτουργεί ξανά.

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, το ρολόι ενώ έδειχνε κανονικά την ώρα, δεν χτυπούσε, και πολλοί δημότες απευθύνθηκαν στη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να επισκευαστεί.

Το ρολόι της Άρτας χτίστηκε το 1775, πριν δυόμισι περίπου αιώνες, και αποτελεί ένα πολιτιστικό μνημείο της πόλης μας με μακραίωνη ιστορία. Αποτέλεσε προσφορά του Τούρκου Σουλτάν – Μπαγιατζίτ, ο οποίος αποφάσισε να ομορφύνει το παρακείμενο τζαμί. Οι τεχνίτες έλαβαν υπόψη τους το κάστρο και χρησιμοποίησαν την ίδια πέτρα για την κατασκευή του, ενώ ο τρούλος συμπληρώθηκε από τούβλα και κεραμίδια. Για τους ανωτέρω λόγους, επιβάλλεται η σωστή λειτουργία του ώστε να δίνει με το χτύπο του ένα πολιτιστικό στίγμα στην πόλη, ότι η Άρτα είναι μια πόλη με μεγάλη και πλούσια πολιτιστική ιστορία, μια πόλη που οι θρύλοι και οι παραδόσεις αναβιώνουν μέσα από κάθε πολιτιστικό  μνημείο.

Επιπλέον, το επόμενο διάστημα ο Δήμος Αρταίων θα προχωρήσει και σε άλλες εργασίες καθαρισμού και συντήρησης του ρολογιού της πόλης   και θα τοποθετηθούν μεταλλικά πλέγματα στα παράθυρα του ρολογιού για να προστατεύεται και να μην μπαίνουν μέσα τα πουλιά.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή στόχος  είναι να προβάλει κάθε πολιτιστικό μνημείο του Δήμου Αρταίων και να προσελκύσει τουρισμό στην περιοχή  αξιοποιώντας στο έπακρο κάθε γωνιά της πόλης   που αναδύει άρωμα ιστορίας και πολιτισμού.

e-maistros.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.