Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Χωρίς ίντριγκες και κουβαρνταλίκια

proeklogikos

Κάτι καλό θα βγει από τις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται να μου ο θυμηθείτε. Προσωπικά πιστεύω ότι όσοι πάνε να ψηφίσουν θα μοιράζονται σε αυτούς που θα εκφράζουν οργή και σε κείνους που θα κρίνουν τους πιο άξιους. Και τελικά θα είναι περισσότεροι οι δεύτεροι, από όλες τις παρατάξεις.

Παρότι οι Αθηναίοι λένε ότι δεν έχουν και μεγάλη σημασία οι αυτοδιοικητικές εκλογές, γιατί έτσι κι αλλιώς αποφασίζουν οι Περιφέρειες ή η Τρόικα-το λένε γιατί εκείνοι δεν έχουν κανονικές πόλεις και δεν χρειάστηκε ποτέ να αναζητήσουν πόρους-θα αποδειχτεί τελικά πόσο καλό έκανε στον τόπο το γεγονός ότι έγιναν μεγαλύτεροι δήμοι. Γιατί και κατάφεραν να διεκδικήσουν χρήματα που παλιά δεν μπορούσαν, και μπόρεσαν να γλιτώσουν και την επερχόμενη χρεοκοπία. Όλοι κατά βάθος ξέρουν ότι αν δεν υπήρχαν οι δήμοι σαν μαξιλάρι στην αποποίηση ευθυνών και αρμοδιοτήτων που έκανε το κράτος όλα αυτά που φοβούνται κάποιοι θα είχαν γίνει πραγματικότητα. Στ’ αλήθεια τότε θα έμενε μόνο η, κακώς εννοούμενη, «ιδιωτική πρωτοβουλία», η ταϊσμένη πάντα από το αδιαφανές κράτος, για να κάνει όλες τις δουλειές. Θα αποδειχτεί ότι δεν είναι εποχή ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Καθώς λοιπόν σήμερα δίνεται το εναρκτήριο λάκτισμα μιας προεκλογικής περιόδου τριών μηνών είμαι βέβαιος ότι το έχουν μετανιώσει ήδη όσοι ήθελαν να κάνουν την αυτοδιοίκηση μαντάρα. Όχι ότι θα αποτελέσει η δική μας προεκλογική εκστρατεία την εξαίρεση, καθώς πια στις εκλογές παίζουν τα κοινωνικά δίκτυα, τα τρολ και όλα αυτά τα νέα φρούτα.

Αλλά ο κόσμος πια δεν βλέπει από τη μια οράματα και από την άλλη «λογιστές», όπως με έπαρση λέγαμε όταν έρεε το χρήμα άφθονο. Άσε που την παλαιάς κοπής ίντριγκα την έχει βαρεθεί. Τι θα γίνει με τη συναίνεση στο Θέρμο και γιατί η ΝΔ έβαλε τόσο εύκολο αντίπαλο στον Κατσιφάρα στην Περιφέρεια; Κανένας δεν θέλει πια να ακούει κάτι τέτοια, γιατί όλοι κατάλαβαν ότι πέρασαν οι εποχές των κουβαρντάδων. Με τόσες κοινωνικές τάξεις να διαμαρτύρονται, υπάρχουν στο νομό συνταξιούχοι εργαζόμενοι που παρακρατούν το μισθό υπαλλήλων για ένα επίδομα που τους επιδίκασαν τα δικαστήρια. Στο τέλος σημασία έχει ο λογαριασμός να μπορεί να πληρωθεί.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.