Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Χωρίς ΓΟΕΒ και με κλεμμένες τις πόρτες για τα νερά

Χωρίς ΓΟΕΒ και με κλεμμένες τις πόρτες για τα νερά

Μερικές ενδιαφέρουσες εκτός ημερήσιας διάταξης ερωτήσεις στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου σήμερα έφεραν εξίσου ενδιαφέρουσες απαντήσεις. Πρώτα σχετικά με τον ΤΟΕΒ Μακρυνείας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σφυρής απάντησε ότι δεν υπάρχει, ούτως ή άλλως,καν ΓΟΕΒ μόνο στο νομό μας και ότι οι εργαζόμενοί του(ανάμεσά τους και ο ίδιος) είναι απλήρωτοι εδώ και 1,5 χρόνο. Παράλληλα ο δήμος έχει σφραγίσει τις πόρτες των αποθηκών αλλά καθημερινά λεηλατούνται! Αρμοδιότητα δεν έχει η αυτοδιοίκηση γιατί οι ΓΟΕΒ είναι αυτοδιοίκητοι(νομικά πρόσωπα Ι.Δ.)και η μόνη ελπίδα είναι να ξαναλειτουργήσει ο θεσμός. Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι έχουν κλαπεί οι πόρτες στις διώρυγες του νερού ανάμεσα σε Τριχωνίδα και Λυσιμαχεία με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σε ότι αφορά τους λογαριασμούς νερού στη ίδια περιοχή φαίνεται ότι οι έλεγχοι στους μετρητές παλιότερα ήταν λίγο…πλημμελείς και ότι στους φετινούς λογαριασμούς θα αφαιρεθούν τυχόν μεγαλύτερες χρεώσεις από το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Συζήτηση έγινε και για τις νέες συμβάσεις των καθαριστριών για τα σχολεία που είναι αρμοδιότητα των δήμων πλέον και πρέπει να γίνονται από τώρα εκτός ΑΣΕΠ, κάτι με το οποίο διαφώνησε η ελάσσονα αντιπολίτευση. Άλυτο θέμα φαίνεται να είναι και το οδικό δίκτυο και η ύδρευση στα Σκιαδέικα στη Χούνη όπου εδώ και πολλά χρόνια γίνονται μόνο διορθωτικές παρεμβάσεις, αν και όπως είπε ο κ. Νικάκης τουλάχιστον ο κ. Σφυρής φρόντισε το θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών.

Οι κάτοικοι στη περιοχή είναι προβληματισμένοι και αν κάνει κακό στη υγεία τους μια κεραία κινητής τηλεφωνίας που έχει εγκαταστήσει η Cosmote και εσχάτως χρησιμοποιεί και η Vodafon. Η απάντηση εδώ ήταν ότι έχει ζητηθεί από τις εταιρίες ο κατάλογος των κεραιών τους. Πάντως ένας πολίτης που προσπάθησε να να εκθέσει τα προβλήματα της περιοχής δεν πήρε το λόγο, καθώς τηρήθηκε το τυπικό της συνεδρίασης. Καλό είναι να υπάρχει ελαστικότητα σε κάτι τέτοια, ειδικά όταν δεν υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει χάβρα στη αίθουσα και πρόκειται να μιλήσει  μόνο ένας πολίτης από κάποια “ακριτική” περιοχή του δήμου…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.