Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Δεν ρωτήθηκαν οι εργαζόμενοι σε ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ

για τη διαχειριστική μελέτη για το υδατικό διαμέρισμα

Eπιστολή στον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων απέστειλλε το Σωματείο Εργαζομένων του Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ). Υπογραμμίζει πως η διαδικασία εκπόνησης των Διαχειριστικών μελετών για τα υδατικά διαμερίσματα περιλαμβάνει και διαβούλευση με τους χρήστες του νερού . Για τη Δυτική Στερεά Ελλάδα, η περίοδος της διαβούλευσης παρήλθε χωρίς οι κύριοι χρήστες του νερού στην Αιτωλ/νια, που είναι οι Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ Αχελώου και ΤΟΕΒ) όπως και οι αγρότες, να συμμετάσχουν σε αυτή (κυρίως λόγω έλλειψης Διοίκησης) . Ζητά λοιπόν το Σωματείο μια παράταση της περιόδου της διαβούλευσης μέχρι το τέλος του 2012, ώστε να ενημερωθούν  οι εργαζόμενοι και στη συνέχεια να ενημερώσουν τους Τοπικούς Οργανισμούς (ΤΟΕΒ) ώστε στη συνέχεια να διατυπώσουν  και τις δικές τους  εκτιμήσεις και απόψεις για τα διαλαμβανόμενα στις υπό εκπόνηση Διαχειριστικές Μελέτες.

Η επιστολή:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ Αγρίνιο 21-11-2012

(ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ) /ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ


ΠΡΟΣ: Τον κο Κων/νο Τριάντη

Ειδικό Γραμματέα Υδάτων

Μ Ιατρίδου & Λεωφ. Κηφισίας

11526 ΑΘΗΝΑ

Κύριε Γραμματέα,

Ο Γενικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ) Αχελώου από δύο και πλέον έτη είναι χωρίς Διοίκηση γιατί οι οριζόμενοι ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων δεν αποδέχονται τον ορισμό τους.

Εμείς οι εργαζόμενοι, χωρίς Διοίκηση και χωρίς πόρους, παραμένουμε απλήρωτοι και παρόλα ταύτα παρέχουμε τις υπηρεσίες μας για να μην μείνουν χωρίς άρδευση 600.000 στρέμματα εύφορου κάμπου στον κάτω ρου του Αχελώου (Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Παραχελωϊτιδα κλπ..)

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι τον τελευταίο χρόνο εκπονούνται Διαχειριστικές μελέτες για τα Υδατικά Διαμερίσματα της χώρας μας και μεταξύ αυτών και της δικής μας περιοχής της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

Η διαδικασία εκπόνησης των Διαχειριστικών αυτών μελετών περιλαμβάνει και διαβούλευση με τους χρήστες του νερού στα αντίστοιχα Υδατικά Διαμερίσματα.

Για τη δική μας περιοχή, τη Δυτική Στερεά Ελλάδα, η περίοδος της διαβούλευσης παρήλθε χωρίς οι κύριοι χρήστες του νερού στην Αιτωλ/νια, που είναι οι Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ Αχελώου και ΤΟΕΒ), να συμμετάσχουν σε αυτή για τους λόγους που προαναφέραμε (έλλειψη Διοίκησης κ.λ.π)

Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε για μια παράταση της περιόδου της διαβούλευσης μέχρι το τέλος του 2012, ώστε να ενημερωθούμε εμείς οι εργαζόμενοι και στη συνέχεια να ενημερώσουμε τους Τοπικούς Οργανισμούς (ΤΟΕΒ) για να μπορέσουμε στη συνέχεια να διατυπώσουμε και τις δικές μας εκτιμήσεις και απόψεις για τα διαλαμβανόμενα στις υπό εκπόνηση Διαχειριστικές Μελέτες

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΒΛΑΣΗΣ ΣΦΥΡΗΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.