Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Χωρίς σήμανση και διαβάσεις

Χωρίς σήμανση και διαβάσεις

Ο στενός κάθετος δρόμος της περιμετρικής που είναι λίγα μέτρα πριν τη σήραγγα, με κατεύθυνση το παλιό νοσοκομείο, εξυπηρετεί ένα νηπιαγωγείο και δύο άλλα σχολεία, καθώς επίσης και τα γήπεδα κάτω από τον παλιό Αγ. Χριστόφορο και δεν διαθέτει στις διασταυρώσεις του με την περιμετρική οδό, διαβάσεις αλλά ούτε προειδοποιητικές πινακίδες διέλευσης μαθητών, αρκετά μέτρα πριν, όπως προβλέπεται.IMGP0001

Προβληματισμό και ανησυχία αποτελεί στους κατοίκους της περιοχής η έλλειψη διαβάσεων και σηματοδότησης για τις ανάγκες του 7ου νηπιαγωγείου Αγρινίου και του 7ου και 2ου δημοτικού.

Τα σχολεία αυτά εξυπηρετούνται άμεσα από τον κάθετο στενό δρόμο που βρίσκεται πριν την σήραγγα της περιμετρικής οδού, με κατεύθυνση από το παλιό νοσοκομείο προς την περιοχή Πλατανάκι. Ακριβώς μετά την διασταύρωση της περιμετρικής και του στενού δρόμου υπάρχει σήμανση για την διέλευση παιδιών που εξυπηρετεί όμως το 5ο Γυμνάσιο που είναι λίγα μέτρα μακρύτερα.

Επειδή σε ελάχιστα μέτρα είναι το 7ο νηπιαγωγείο από την συγκεκριμένη διασταύρωση αλλά και επειδή εξυπηρετούνται και μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου που επικοινωνεί από την πίσω πλευρά με το στενό αυτό δρόμο, θα έπρεπε να υπάρχει σήμανση για διέλευση μαθητών πριν την σήραγγα με κατεύθυνση το παλιό νοσοκομείο, ώστε οι οδηγοί να το βλέπουν εγκαίρως και να κόβουν ταχύτητα. Από την άλλη πλευρά βοηθάει τόσο η διασταύρωση όσο και τα φανάρια που θα λειτουργήσουν στο μέλλον. Ένας λόγος που θα έκανε τους οδηγούς να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες στην περιμετρική οδό, πέραν των πινακίδων που πρέπει να τοποθετηθούν πριν τη σήραγγα, είναι ότι πρέπει να δημιουργηθούν και διαβάσεις πεζών, ακριβώς στο σημείο που είναι ο στενός δρόμος.

Με την υπάρχουσα κατάσταση ουδείς οδηγός γνωρίζει ότι υπάρχουν σχολεία εκεί ή γίνεται διέλευση μαθητών, κάτι που συνεπάγεται ότι έχει και σε εκείνο το σημείο την ταχύτητα που είχε και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της περιμετρικής οδού. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, οι οδηγοί πέραν της αυξημένης ταχύτητας που έχουν για να σταματήσουν στην «κεντρική» διασταύρωση που είναι το 5ο Γυμνάσιο Αγρινίου μειώνουν την ταχύτητα του οχήματός τους αρκετά μέτρα αφού περάσουν την διασταύρωση με τον μικρό κάθετο δρόμο και αυτό γίνεται μάλιστα διότι στο συγκεκριμένο σημείο ο δρόμος ανηφορίζει.

Οι μαθητές και οι γονείς του 7ου νηπιαγωγείου, του 2ου δημοτικού και πολλοί μαθητές του 7ου δημοτικού που είναι πολύ πιο κάτω στον στενό δρόμο, στην περιοχή του νέου Αγ. Χριστοφόρου με την διασταύρωση της οδού Χρ. Σβόλη, διατρέχουν κίνδυνο διότι χρησιμοποιούν τον στενό αυτό δρόμο.

Επιπρόσθετο γεγονός είναι ότι προς την κατεύθυνση του παλαιού Αγ. Χριστοφόρου, εκεί που ο στενός δρόμος τελειώνει, βρίσκονται τα γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου 5Χ5, κάτι που καθιστά άμεσα κεντρικό οδικό άξονα για τους κατοίκους της περιοχής του νέου Αγ. Χριστοφόρου προς τα γήπεδα αυτά.

Μάλιστα λόγω μικρής κίνησης τροχοφόρων που παρουσιάζει ο στενός αυτός δρόμος κινούνται εκεί ανυποψίαστοι ποδηλάτες και μικρής ηλικίας παιδιά. Οι διαβάσεις συνεπώς θα εξασφαλίσουν σε αυτούς αλλά και στους μαθητές των σχολείων μια κάποια ασφάλεια.

Κων/νος Χονδρός- EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. ΠΑΝΕ-6

    ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ. ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟ. ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΧΑΛΙΑ.

  2. A.D.

    κυριε συντάκτη του άρθρου, εκτός του ότι είστε αλλού γιαλλού, όπως λέει το ρητό, το άρθρο σας είναι απίστευτα υποκριτικό.Γράφετε για ένα σωρό επισημάνσεις, για το πόσο επικίνδυνη είναι η κάθετη οδός λόγω έλλειψης σήμανσης, για τους διερχόμενους μαθητές των σχολείων για το πότε κόβουν ταχύτητα οι ανεγκέφαλοι οδηγοί-ραλίστες κλπ,κλπ, δεν γράφετε τίποτε όμως για το έκτρωμα της ίδιας της υπόγειας σήραγγας με το ‘πεζοδρόμιο’ των 35 εκατοστών εκατέρωθεν του οδοστρώματος και για τον κίνδυνο που διατρέχουν όσοι περηπατητές την διέρχονται καθημερινά όλο το 24ωρο, ή για την ηλιθιότητα αυτών που το σχεδίασαν και αυτών που το κατασκεύασαν.
    Ας μην αναφέρω την έλλειψη σκάλας, για επικοινωνία με την υπέργεια της σήραγγας οδό. Φαίνεται ότι δεν περίσσευαν κονδύλια απο τη μάσα που έπεσε, για την παρέα Δημοτικής αρχής-υπεργολάβων για να δωθούν σε θέματα ασφάλειας των πολιτών. Η αποθέωση της αρπαχτής…. για αυτά θα έπρεπε να γράφατε πολύ πιο νωρίς …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.