Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Χωρίς σίτιση και πάλι οι φοιτητές του Αγρινίου, ξεκινούν κατάληψη

Χωρίς σίτιση και πάλι οι φοιτητές του Αγρινίου, ξεκινούν κατάληψη

PIC_018011-300x225Τα προβλήματα στη φοιτητική μέριμνα (σίτιση και στέγαση) των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου είναι γνωστά και παρά τους αγώνες των φοιτητών παραμένουν άλυτα.
Στο μείζον θέμα της σίτισης η δυσλειτουργία παραμένει και οι φοιτητές… χωρίς φαγητό ξανά από την περασμένη Δευτέρα καθώς η λέσχη έκλεισε για τρίτη φορά την τρέχουσα ακαδημαϊκή σεζόν ενώ σύμφωνα με τις άοριστες υποσχέσεις της Πρυτανείας θα ανοίξει πάλι την ερχόμενη εβδομάδα αλλά με παράταση του απερχόμενου αναδόχου, μια προσωρινή λύση δηλαδή.
Η απογοήτευση στους φοιτητές είναι μεγάλη όπως και η δυσαρέσκεια τους για την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών. Διεκδικούν να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις για τη σίτιση και τη στέγαση και αυτό έθεσαν σε πρόσφατη συνάντηση με τον δήμαρχο Αγρινίου. Ζητούν μάλιστα να αλλάξει το πλαίσιο παραγωγής του φαγητού (για παράδειγμα να μαγειρεύεται στο Αγρίνιο) ενώ στο τραπέζι έχουν ρίξει και προτάσεις για τη στέγαση όπως η αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου. Σκοπεύουν μάλιστα να θέσουν τα προβλήματα τους και στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Σήμερα μάλιστα έλαβε χώρα Γενική Συνέλευση των φοιτητών δύο τμημάτων ΔΠΦΠ και ΔΕΑΠΤ και ξεκινά απόψε 24ωρη κατάληψη της πανεπιστημιακής σχολής. Δικαιολογημένα εξάλλου οι φοιτητές απαιτούν την ενεργοποίηση της δημοτικής αρχής και των φορέων του Αγρινίου για να επιλυθούν τα χρόνια προβλήματα.

Τουλάχιστον στο Αγρίνιο αφού χάσαμε τη μάχη στο χωροταξικό και καταργήθηκε η αυτονομία του Πανεπιστημίου ας δοθεί ο αγώνας για ολοκληρωμένη φοιτητική μέριμνα ώστε να μην δοθεί προσεχώς άλλοθι στην Πάτρα για να μεταφέρει τα Τμήματα.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. ΠΑΝΕ-6

  ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΠΙΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ? ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΚΑΠΟΥ? ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΣΥΖΗΤΙΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΞΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ…

 2. Πεινασμένος Φοιτητής

  Και εσείς σαν σωστοί Αγρινιώτες ενδιαφέρεστε και γκρινιάζετε μόνο για το αν θα μείνει ή αν θα φύγει το Πανεπιστήμιο (για να μην χάσετε τα φράγκα από το ενοίκιο και για να μην χάσουν τα ταξί και οι καφετέριες πελατεία)
  όχι για το αν έχουν οι φοιτητές κάπου να μείνουν ή αν έχουν να φάνε!!!!!!
  Δεν ενδιαφερθήκατε ποτέ!
  Οι περισσότεροι από εσάς δεν ξέρουν καν προς τα που πέφτει και όσοι ξέρετε είναι γιατί πήγατε να κολλήσετε το αυτοκολλητάκι για το ενοικιαστήριο.

 3. ΠΑΝΕ-6

  AΣΕ ΦΙΛΕ ΑΤΥΧΗΣΕΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΣΟΥ.Η ΜΟΝΗ ΠΟΛΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΤΙΜΗ. ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ,ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΩΜΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ. ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ. ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΜΒΑΝΩ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΙΤΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.