Κυριακή, 9 Αυγούστου, 2020

Ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο για καθηγητές και υπαλλήλους των ΟΤΑ

dhm.symbΣτην απαξίωση που βιώνει η Αυτοδιοίκηση και η Παιδεία από τους κυβερνητικούς χειρισμούς στάθηκαν οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο στο δήμο Αγρινίου. Για να εκφραστεί η αντίθεση αυτή αποφασίστηκε, χωρίς διαφοροποιήσεις, να συνταχτεί ένα ψήφισμα που θα καταγγέλλει τις πολιτικές που χαράσσει το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο. Το ψήφισμα θα είναι έτοιμο τη Δευτέρα και θα περιλαμβάνει αναφορές σε ψηφίσματα και εισηγήσεις που έκαναν στο δημοτικό συμβούλιο οι κ.κ. Καραμητσόπουλος και Κουζέλης πρόεδροι και εκπρόσωποι Β ΕΛΜΕ και υπαλλήλων του δήμου, αντίστοιχα, οι οποίοι περιέγραψαν πως χάνουν τη δουλειά τους συνάδελφοί τους χωρίς καμιά αξιοκρατία βάσει συγκεκριμένης πολιτικής που χαράσσεται και εκτός Ελλάδας.

Στις εισηγήσεις ο δήμαρχος Π. Μοσχολιός τόνισε ότι σκοπός της όλης διαδικασίας είναι να βάλουν οριστικό χέρι στην αυτοδιοίκηση και για το λόγο αυτό πήραν πίσω τις ποινικές ευθύνες για τη σύνταξη του προϋπολογισμού αλλά όχι ότι θα ελέγχει τα πάντα ένας Γ.Γ. του υπουργείου. Ο δήμαρχος Αγρινίου δήλωσε ότι οι εκθέσεις Ρακιντζή δεν είναι τυχαίες και ότι ο ίδιος αν και δεν είναι κολλημένος με τη καρέκλα του εντούτοις αν καταλάβει ότι δεν μπορεί να κάνει αυτό για το οποίο εκλέχτηκε θα φύγει. “Όχι όμως να τα παρατήσω την ώρα της μάχης ή να ρίχνω τουφεκιές στον αέρα σαν κάποιους για δήθεν παραιτήσεις. Εμείς κλείσαμε το δήμο σε αντίθεση με άλλους και κάναμε κινητοποιήσεις ενώ δήμαρχοι απουσίαζαν γιατί ακόμα δεν έχουν θιγεί όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη κοινωνία. Οι δήμοι έκαναν το χρέος τους με περικοπές και περιορισμό των νομικών προσώπων τους αλλά και των ίδιων των αυτοδιοικητικών” ανέφερε.

Ο κ. Καλαντζής, εκπροσωπώντας την μείζονα αντιπολίτευση, δήλωσε ότι έχουν γίνει και λάθη αλλά όπως πάνε κανένας δεν θα θέλει να προσφέρει ενώ δήλωσε δίπλα στο δήμο για να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας. Από την πλευρά του ο κ. Νικάκης της Λαϊκής Συσπείρωσης κατηγόρησε κι εκείνος τον κ. Ρακιντζή λέγοντας ότι δε νιώθει να συμμετέχει σε καμιά κακοδιαχείριση όπως δηλώνει ο κ. Επιθεωρητής Δ.Διοίκησης, ενώ παράλληλα θύμισε ότι όλα όσα συμβαίνουν η παράταξή του τα είχε αναφέρει με αριθμούς από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. “Τίποτε δεν είναι τυχαίο, ο καπιταλισμός δεν αφήνει τίποτε στην τύχη” είπε.

Σε άλλες τοποθετήσεις οι κ.κ Σιδέρης και Δήμας από την Λ.Σ. ήταν πολύ δηκτικοί με το γεγονός ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι φαίνονται να αντιδρούν αλλά είχαν δώσει στήριξη σε πολιτικές που επιβλήθηκαν από την τρόικα, ενώ ο κ. Δήμας δήλωσε “δεν υπάρχει αξιολόγηση που να είναι καλή και αξιοκρατική”. Οι παρατηρήσεις για την τωρινή τους αγωνιστικότητα έκανε δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας να αντιδράσουν, ενώ η κ Κατσαρή πήρε το λόγο λέγοντας ότι “όσοι δεν είμαστε με το ΚΚΕ δε σημαίνει και ότι συμφωνούμε με τις πολιτικές των απολύσεων”. Η ίδια έκανε και αριθμητικές αναφορές για το πόσες ειδικότητες καταργούνται σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ λέγοντας ότι “αυτά τα παιδιά που δεν έχουν να πληρώσουν ωθούνται όχι στα ΙΕΚ αλλά απλά εκτός σχολείου”. Παρεμβάσεις έκανε και ο κ. Κοτρολός που δήλωσε ότι για το Αγρίνιο και όσα δεν έχουν γίνει δε φταίει μόνο η τρόικα ενώ ο κ. Γκρίζης δήλωσε ότι υπήρξε καθυστερημένη αντίδραση ενώ κατήγγειλε δημάρχους και στο νομό που άνοιξαν τους δήμους λέγοντας “ντρέπομαι για κάποιους που παίζουν τέτοιο ρόλο”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.