Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Mε ψήφισμα το Μεσολόγγι καλεί τον δήμαρχο Αγρινίου να αποκαταστήσει

Photo 20140907134416Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου καταδίκασε πριν από λίγα λεπτά τις προσβλητικές για το Μεσολόγγι δηλώσεις του δημάρχου Αγρινίου. Σε κλίμα σύμπνοιας οι επικεφαλής των συνδυασμών τοποθετήθηκαν και δήλωσαν ότι τις κρίνουν κατάπτυστες και ατυχείς, απαίτησαν δε από τον κ. Παπαναστασίου να ζητήσει συγνώμη.

Μάλιστα σε αναφορές τους δεν απέκλεισαν στο άμεσο μέλλον να αρθεί και η εμπιστοσύνη των δύο Μεσολογγιτών μελών της ΠΕΔ (Ν. Καραπάνου, Ντ. Γιαννόπουλου) στο πρόσωπο του προέδρου Γ. Παπαναστασίου.

Στο ομόφωνο ψήφισμα ζητούνται τα παρακάτω:

1. Καλούμε το δήμαρχο Αγρινίου να αποκαταστήσει κάνοντας δημόσια δήλωση.

2. Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου και το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ να καταδικάσουν με ψηφίσματα τις δηλώσεις

3. Αποστέλλουμε την παρούσα απόφαση στα μέσα επικοινωνίας του Μεσολογγίου για την υπεύθυνη ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής.

Από την συνεδρίαση δεν έλειψε η αντιπαράθεση μεταξύ των κ.κ. Καραπάνου και Παπαδόπουλου με τον πρώτο να τον κατηγορεί γιατί δεν προέβη σε κάποια δήλωση για το θέμα, παρά την πάγια τακτική του να ενημερώνει συχνά μέσω δελτίων Τύπου. Η συζήτηση προς στιγμήν πήγε να βγει λίγο εκτός θέματος όταν έγιναν αναφορές στα πιθανά βαθύτερα αίτια των δηλώσεων του δημάρχου Αγρινίου. Ως γνωστόν στο παρασκήνιο υπήρξε διένεξη για την υλοποίηση του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας μεταξύ των δύο δήμων. Όπως αναφέρθηκε από τον κ. Καραπάνο, ο δήμος Αγρινίου προτίμησε να ηγηθεί συνασπίζοντας μαζί του τους δήμους Αμφιλοχίας, Ξηρομέρου και Θέρμου ενώ ο δήμος Μεσολογγίου αποφάσισε να πάει με την πρόταση της Περιφέρειας στην οποία υπάγονταν επίσης οι Μητροπόλεις και ο δήμος Ακτίου – Βόνιτσας.

Το παραπάνω φυσικά δεν ήταν το προκείμενο και η συζήτηση έκλεισε με την ομόφωνη και ομόθυμη καταδίκη των δηλώσεων και τις σκληρές τοποθετήσεις από τους περισσότερους επικεφαλής. Το συμπέρασμα που εξήχθη ότι πως όποιο και αν είναι το παρασκήνιο ή οι αφορμές για μια δήλωση, σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται σε κανέναν να εκφράζεται κατά μιας ολόκληρης πόλης, της ιστορίας και των κατοίκων της.

Πολύ δε περισσότερο όταν κατέχει και την ηγεσία ενός συλλογικού θεσμού, όπως είναι η προεδρία της ΠΕΔ. ΜΙα θέση που, σύμφωνα με τον κ. Καραπάνο, την οφείλει και σε αυτόν καθώς απέσυρε την υποψηφιότητά του και τον στήριξε.

aixmi-news.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. ΠΑΝΕ-6

  ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ. ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ. ΕΥΤΥΧΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ. ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΠΑΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΣΟΥΛΗ. ΝΑΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

 2. MPAMPIS

  ΟΧΙ Ο κ.ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΚΥΡΙΟΙ ΨΑΡΟΜΥΑΛΟΙ! Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ!

 3. ΠΑΝΕ-6

  ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΜΩΠΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ,ΟΧΙ ΥΦΑΡΠΑΓΕΣ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ,ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΙΟΝΙΑ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.

 4. Κώστας Παπασπύρου

  Λευτεριά στα αυγοτάραχα Ι.Π. Μεσολογγίου!!?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.