Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτάς

nafp1

Η πρόσφατη απόφαση της δικομματικής κυβέρνησης για κατάργηση υπηρεσιών που παρέχονται από τους Δήμους οδηγεί με βεβαιότητα στην απαξίωση και τη συρρίκνωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι συγκεκριμένες πολιτικές οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών που παρέχονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίες απευθύνονται κυρίως σε κοινωνικές τάξεις με χαμηλά εισοδήματα και στα μη προνομιούχα μέλη της κοινωνίας.

Η ιδιωτικοποίηση θα έχει ως αποτέλεσμα οι μη προνομιούχοι να μην έχουν τελικά πρόσβαση στην παροχή αυτών των υπηρεσιών, όπως η καθαριότητα και η διαχείριση απορριμμάτων, διότι δεν θα μπορούν να ακριβοπληρώνουν τους επιλεγμένους μεγαλοεργολάβους, οι οποίοι ήδη μέσω των πολιτικών εκπροσώπων τους στη δικομματική κυβέρνηση προωθούν την ιδιωτικοποίηση στους ανωτέρω τομείς.

Η πολιτική αυτή εκτός του ότι καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό είναι και αντιφατική διότι ενώ από τη μια εκχωρεί περισσότερες αρμοδιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την άλλη περιορίζει τους πόρους που είναι αναγκαίοι για την άσκηση αυτών των αρμοδιοτήτων.

Μέσα σε όλα αυτά επιχειρείται και ηθική και κοινωνική απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με απόλυση υπαλλήλων, Δημοτική Αστυνομία, φύλακες Σχολικών Κτιρίων, καθαρίστριες, οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως αριθμοί και ωθούνται στην ανεργία και την εξαθλίωση ενώ ταυτόχρονα και οι πολίτες στερούνται της παροχής βασικών υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα.

Κατόπιν των ανωτέρω το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας δηλώνει ότι:

  1. Τάσσεται υπέρ του αγώνα των εργαζομένων.

  2. Καταδικάζει τις αποφάσεις της δικομματικής κυβέρνησης και της Τρόικας που οδηγούν στη διάλυση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

  3. Οι απόψεις αυτές να μεταφερθούν στην ΚΕΔΕ.

  4. Σε περίπτωση που η δικομματική κυβέρνηση εμμεϊνει στις αποφάσεις της ο Δήμαρχος να παραδώσει κλειδιά του Δήμου, αν αυτό είναι απόφαση της ΚΕΔΕ.

  5. Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στους βουλευτές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι σε περίπτωση που υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο να κηρυχτούν ανεπιθύμητοι.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.