Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Ψήφισμα του Δ.Σ. της Ι.Π.Μεσολογγίου για το θάνατο του Αναστάσιου Πεπονή

Ψήφισμα του Δ.Σ. της Ι.Π.Μεσολογγίου για το θάνατο του Αναστάσιου Πεπονή

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου μετά την είδηση του θανάτου του Μεσολογγίτη Ευπατρίδη ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΕΠΟΝΗ, τ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Τρίτη και ώρα 12.00 μ.

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ.Παναγιώτης Α. Κατσούλης σεδήλωσή του για το θάνατο του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚΑναστάση Πεπονή δήλωσε:«Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε στο Μεσολόγγι το θάνατο του τέκνουτης πόλεώς μας Αναστάση Πεπονή, ενός ευπατρίδη της πολιτικής, πουτίμησε με το ήθος του και το έργο του τη δημόσια ζωή της πατρίδας μας.

Με τους αγώνες του για τη Δημοκρατία, τις πρωτοβουλίες του για βασικέςκαι σπουδαίες μεταρρυθμίσεις, την απόφασή του να υπερασπιστεί με σθένος το θεσμικό πλαίσιο για τις αξιοκρατικές προσλήψεις στο δημόσιο,τη σεμνότητα και το πλούσιο συγγραφικό του έργο, σημάδεψε τη μεταπολιτευτική ζωή της Ελλάδας. Το Μεσολόγγι στο οποίο παραχώρησε
κατά χρήση την ιστορική λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας και τις Αλυκές Τουρλίδας θα τον θυμάται αιώνια».

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη, την εισήγηση του Δημάρχου κ. Κατσούλη Παναγιώτη ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα του εκλιπόντος, που διακρινόταν για τη σεμνότητα, τη μετριοπάθεια και την αφοσίωσή του στο δημόσιο συμφέρον. Επισήμανε τους αγώνες του για τη Δημοκρατία, που σημάδεψαν την Μεταπολιτευτική ζωή της χώρας καθώς επίσης και τη σημαντική προσφορά του προς τη γενέτειρα πόλη του, στην οποία παραχώρησε τη Λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας και τις Αλυκές Τουρλίδας

ΟΜΟΦΩΝΑ Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι

1. Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη στην οικογένεια του εκλιπόντος .
2. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του .
3. Να παραστεί αντιπροσωπεία του στην Εξόδιο Ακολουθία .
4. Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στα Δημοτικά καταστήματα κατά την ημέρα της κηδείας .
5. Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του εκλιπόντος .
6. Να γίνει αναφορά στη ζωή και το έργο του εκλιπόντος και απόδοση τιμής και μνήμης στην πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου .
7. Να δημοσιευθεί το παρόν στον Τοπικό Τύπο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΣΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.