Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Ψηλά ο πήχης των Ποντίων του νομού μας για το 2013

Παρουσιάστηκαν και οι νέες επιδιώξεις – δραστηριότητες για το 2013 που θα ενισχύσουν το πλούσιο πολιτιστικό και όχι μόνο έργο του συλλόγου. Διαβάστε τις προγραμματισμένες δράσεις για το 2013

Ο Σύλλογος Ποντίων Αιτ/νίας «Δημ. Ψαθάς» πραγματοποίησε προχθές με επιτυχία την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του και την ετήσια τακτική γενική συνέλευση στην αίθουσα του πρώην δημαρχείου του Αγ. Κων/νου. Τα θέματα που συζητήθηκαν και ανέλυσε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Νίκος Ταφιάδης ήταν οι τομείς της εσωτερικής λειτουργίας και οργάνωσης (εκκρεμότητες που διευθετήθηκαν και η σύσταση ποικίλων πολιτιστικών τμημάτων του συλλόγου) και της διαχείρισης των οικονομικών του συλλόγου, κάνοντας ακριβής απαρίθμηση των δραστηριοτήτων.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ψηφοφορία για την έγκριση των πεπραγμένων του Δ.Σ., ο προγραμματισμός των δραστηριοτήτων του συλλόγου. Παράλληλα παρουσιάστηκε, όπως και όλα τα παραπάνω, και σε έντυπη μορφή ο οικονομικός απολογισμός, ο οποίος ήταν στη διάθεση όλων των παρευρισκόμενων.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ο προγραμματισμός για το έτος 2013, τόσο στον τομέα εσωτερικής λειτουργίας / οργάνωσης όσο και στον τομέα πολιτισμού / εθιμοτυπίας. Συγκεκριμένα στον πρώτο τομέα προβλέπεται διοργάνωση ετήσιας τακτικής γενική συνέλευσης, διοργάνωση ετήσιας χοροεσπερίδας, εγρήγορση για την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης οικοπέδου στη θέση Αγ. Παρασκευή. Ορισμός δικασίμου 15-05-2013, διενέργεια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέμα την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας του συλλόγου, καθαρισμός και περίφραξη ετέρου οικοπέδου (δωρεά πρώην Δ. Αγ. Κων/νου), δημιουργία ιστοσελίδας, ενώ στον τομέα του πολιτισμού / εθιμοτυπίας έχει γίνει ο εξής προγραμματισμός:

* Διοργάνωση ετήσιας χοροεσπερίδας

* Διοργάνωση εκδηλώσεων για την Ποντιακή Γενοκτονία.

* Διοργάνωση ημερήσιας εκδρομής στο Μοναστήρι «Παναγία Σουμελά» στην Καστανιά Βέροιας.

* Διοργάνωση εκδήλωσης εορτασμού για τα 35 χρόνια λειτουργίας του συλλόγου καθώς και άλλων συναφών εκδηλώσεων για το γεγονός αυτό (π.χ. προβολή ταινιών, παρουσίαση βιβλίων κ.ά.)

* Εκδήλωση αδελφοποίησης / συνεργασίας με το Σύλλογο Ποντίων «ΑΡΝΟΝΑΥΤΑΙ – ΚΟΜΝΗΝΟΙ» Καλλιθέα Αττικής

* Συμμετοχή σε εθνικές, πολιτιστικές, θρησκευτικές & ανθρωπιστικές εκδηλώσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στις εκδηλώσεις του Δ. Αγρινίου.

* Επισκέψεις σε οικισμούς / κοινότητες όπου υφίστανται πληθυσμοί με ποντιακές ρίζες.

* Αρθρογραφία στον τοπικό τύπο για θέματα ιστορίας, πολιτισμού, ήθη – εθίμων του Πόντου.

* Διοργάνωση εκπομπής σε ηλεκτρονικά μέσα.

* Συνέχεια στα υπάρχοντα τμήματα εκμάθησης ποντιακών χορών, ασμάτων και λύρας.

* Αποκατάσταση ελλείψεων των παιδικών παραδοσιακών φορεσιών του συλλόγου και τυχόν προμήθεια νέων.

* Ενίσχυση της υπάρχουσας βιβλιογραφίας.

Σημαντικό έργο έχει να αναδείξει ο Σύλλογος «Δημ. Ψαθάς» και στον φιλανθρωπικό τομέα το οποίο έργο θα ενισχύσει το 2013 με υλοποίηση διαδικασίας συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης και συμμετοχή σε εθελοντικές αιμοδοσίες.

Στο τέλος της εκδήλωσης να συμπληρώσουμε πως υπήρχε μπουφές με παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Βασίλης Παπαθανάσης και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγ. Κων/νου κα Μαρία Νεοφωτίστου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.